Začínáte uvažovat nad tím, kam letos pojedete na dovolenou a nechcete cestovat takzvaně na vlastní pěst? Pak je právě pro vás tím pravým řešením zájezd s některou z cestovních kanceláří.

Vybírat samozřejmě můžete kromě těch českých také ze zahraničních v čele s těmi německými. Jaké jsou ty nejlepší cestovní kanceláře?

České nejlepší cestovní kanceláře

V České republice aktuálně působí stovky cestovních kanceláří. V roce 2021 se jejich počet pohyboval okolo 600. Pokud tedy chcete vyjet na dovolenou s českou cestovkou, máte na výběr celou řadu možností. Jaké cestovní kanceláře ČR jsou ty nejvyhledávanější?

Cestovní kancelář Fischer

Jednou z nejpopulárnějších cestovních kanceláří u nás je CK Fischer, jež na českém trhu působí už 28 let a od roku 2020 je členem německé skupiny REWE. Tato cestovní kancelář má ve své nabídce 150 destinací v 76 zemích a v ČR má 58 poboček. S CK Fischer můžete odlétat z Prahy, Brna, Ostravy a nově i z Pardubic a také ze zahraničních letišť.

Cestovní kancelář Exim Tours

Stejně jako cestovní kancelář Fischer i cestovní kancelář Exim Tours je aktuálně součástí německé skupiny REWE, o čemž svědčí i velmi podobný design webových stránek obou cestovních kanceláří. Tato cestovní kancelář pořádá zájezdy od roku 1993 a v ČR má 229 poboček.

Cestovní kancelář Blue Style

Výběr z aktuálně více než 1 milionu zájezdů nabízí cestovní kancelář Blue Style, která byla založená už v roce 1997, takže je spojená s letitou tradicí. V Česku má tato cestovní kancelář 41 poboček a v její nabídce nechybí široký výběr First i Last Minute zájezdů do nejoblíbenějších destinací.

Cestovní kancelář Čedok

Na našem seznamu nejlepších českých cestovních kanceláří nemůže chybět ani CK Čedok, která je nejstarší cestovní kanceláří u nás. Založená totiž byla už v roce 1920 a každoročně se pyšní 270.000 spokojenými klienty. S touto cestovní kanceláří můžete cestovat do více než 100 destinací a zájezd si můžete zakoupit nejen online, ale také v jedné z více než 40 poboček.

Tip! Porovnejte si nezávazně nabídku pojišťoven na jednom místě a zvolte si to nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás.
Tip! Cestovní pojištění je nezbytnou součástí každé dovolené. Ale nechte se nalákat na nabídky cestovních kanceláří, které vám chtějí prodat cestovní pojištění spolu s cestou. Obvykle jsou totiž mnohem dražší než pojištění, které si sjednáte sami. Porovnejte si ceny a podmínky různých pojišťoven a vyberte si tu nejlepší variantu pro vás.
nejlepší cestovní kanceláře na poznávací zájezdy
Jaké jsou nejlepší cestovní kanceláře na poznávací zájezdy? Poradí vám v Invii.

TIP: Cestovní agentura Invia

Zájezdy od desítek českých, slovenských, rakouských, polských i německých cestovních kanceláří sdružuje největší cestovní agentura ve střední Evropě a zároveň největší cestovní agentura v Česku Invia, která má dnes po celé České republice přes 80 poboček.

Známé německé cestovní kanceláře

Vzhledem k tomu, že je německý trh mnohem větší než ten český, v Německu se také nachází podstatně více cestovních kanceláří, k letošnímu roku se jejich počet pohybuje okolo 10.000. Mezi největší německé cestovní kanceláře patří tyto:

  • TUI Deutschland: Působí od roku 1968, má pod sebou 3.500 cestovních kanceláří a vlastní více než 300 hotelů ve 28 zemích světa.
  • Thomas Cook Reisen: Jedná se o druhou největší CK v Evropě, každoročně s ní na dovolenou vyrazí více než 13 milionů turistů.
  • Neckermann Reisen: Tato cestovní kancelář nabízí destinace prakticky po celém světě, založená byla už v roce 1962.
  • BigXtra Touristik: Specialistou na Last Minute zájezdy je cestovní kancelář BigXtra Touristik, jejíž zájezdy se pyšní skvělým poměrem ceny a kvality.
cestovní kanceláře čr
Cestovní kanceláře ČR také nabízí zajímavé Last nebo First Minute zájezdy.

Nejlepší cestovní kanceláře: České nebo německé?

S jakou cestovní kanceláří se tedy vydat na dovolenou? S některou z českých nebo raději těch německých? To do značné míry záleží na tom, co od zájezdu očekáváte.

💡
Výhodou německých cestovních kanceláří je, že jsou spojeny s větší nabídkou zájezdů a mnohdy také výhodnějšími cenami, a to zejména u exotických destinací, protože z Německa létají přímé spoje.
Někteří cestovatelé si také chválí, že jsou německé cestovky spojeny s vyšší kvalitou služeb. Na druhou stranu delegát cestovní kanceláře z Německa obvykle nekomunikuje v českém jazyce a i české cestovky pravidelně nabízejí výhodné Last nebo First Minute zájezdy.

Cestovní kanceláře jsou možností, jak cestovat takřka bez starostí, vzhledem k tomu, že cestovky většinu úkonů zařídí za vás. Zájezd si můžete vybrat u některé z českých i německých cestovních kanceláří. Není možné zcela jednoznačně říci, zda jsou lepší ty české nebo německé, záleží na tom, co od cestovní kanceláře očekáváte.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: