Chcete v letošním roce prožít nezapomenutelnou dovolenou ve znamení luxusu? Pak je možná tou správnou odpovědí na vaše přání Dubaj.

Dovolená all inclusive v této zemi je spojená s prémiovým ubytováním, vynikajícím jídlem i možností načerpat nespočet nových zážitků. Jaká místa v Dubaji vidět a kdy se do tohoto emirátu vydat?

Dubaj: Základní turistické informace

Emirát Dubaj, který leží na Arabském poloostrově v Perském zálivu, je po právu označovaný za jednu z nejluxusnějších zemí naší planety. Vděčí za to hned několika nej. Nachází se zde totiž například největší budova na světě, největší krytý zábavní park nebo největší obchodní centrum.

  • Jazyk: arabština, domluvíte se zde však i bez problému anglicky
  • Měna: emirátský dirham (AED), 1 AED je zhruba 5,8 korun
  • Ceny: ceny stravování a ubytování jsou vyšší než u nás, v obchodních centrech nakoupíte za ceny zhruba stejně jako u nás
  • Doklady: cestovní pas platný minimálně 6 měsíců od data vstupu do země
luxusní hotely v destinaci Dubaj

Nejluxusnější dubajské hotely

Emirát Dubaj, ostatně jako stejnojmenné hlavní město, se proslavil mrakodrapy, které jsou symbolem bohatství a moci. Některé z nich slouží jako luxusní hotely, jichž v Dubaji najdete nespočet.

V roce 2018 například v Dubaji otevřeli nejvyšší hotel světa Gevora Hotel s neuvěřitelnými 75 patry a výškou 356 metrů. Za nejluxusnější dubajský hotel je považovaný hotel Atlantis The Palm, jež se nachází na největším umělém ostrově na světě a jeho součástí jsou zahrady, parky, aquaparky, labyrint akvárií nebo delfíní zátoka.

Tip! Porovnejte si nezávazně nabídku pojišťoven na jednom místě a zvolte si to nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás.
Tip! Stačí zadat do kalkulačky pro online pojištění do zahraničí cíl cesty, od kdy do kdy tam budete, pár dalších údajů a během minutky máte jasno.

Vyhlášené dubajské restaurace

V Dubaji si přijdou na své nejen milovníci luxusního ubytování, ale také skvělého jídla. V tomto emirátu se totiž nachází hned několik restaurací oceněných michelinskými hvězdami. Jaké restaurace navštívit, pokud si chcete dopřát opravdu jedinečný gastronomický zážitek? Máme pro vás čtyři tipy:

  • Italská restaurace II Ristorante –⁠ Niko Romito (dvě michelinské hvězdy)
  • Francouzská restaurace STAY by Yannick Alléno (dvě michelinské hvězdy)
  • Kantonská restaurace Hakkasan Dubai (jedna michelinská hvězda)
  • Portugalská restaurace Tasca by Jose Avillez (jedna michelinská hvězda)

Místa, která v Dubaji rozhodně navštívit

Míst, která v Dubaji stojí za vidění, je mnoho a díky bohaté nabídce služeb si zde najde to své opravdu každý.

  • Pláž Jumeirah Public Beach: Nejnavštěvovanější dubajská pláž vyhledávaná pro azurově modrou vodu a bělostný písek.
  • Mrakodrap Burdž Chalífa: Nejvyšší budova světa s úctyhodnými 828 metry.
  • Zábavní park IMG Worlds of Adventure: Největší zastřešený zábavní park na světě, který láká na nespočet atrakcí, horských drah i interaktivních stanovišť s virtuální realitou.
  • Nákupní středisko Dubai Mall: Obrovské nákupní středisko, ve kterém se kromě obchodů a restaurací nachází také velké akvárium či bruslařské kluziště.
  • Zastřešený lyžařský areál Ski Dubaj: Jedním z největších dubajských lákadel je lyžařský areál Ski Dubaj, jež je součástí slavného obchodního centra Mall of the Emirates.
nezapomenutelná dovolená v Dubaji

Počasí: Dubaj láká na všudypřítomné slunce

Zajímá vás, jaké je počasí v Dubaji a kdy se nejlépe do této země vydat? V Dubaji po celý rok panuje suché tropické klima, takže zde ani v zimě teploty obvykle neklesají pod 22 stupňů Celsia.

V létě se však připravte na to, že teploty mohou dosáhnout 40 a v ojedinělých případech i 50 stupňů Celsia a teplota moře se v letních měsících pohybuje okolo 30 stupňů Celsia.

💡
Kdy je tedy nejlepší vypravit se do Dubaje na dovolenou, abyste se nemuseli potýkat s extrémně vysokými teplotami? Ideálně na jaře a na podzim, kdy bývá teplota v Dubaji okolo 30 stupňů Celsia a teplota moře okolo 25 stupňů Celsia.
Jak zažít luxusní dovolenou snů: 7 destinací | Klik.cz
Luxusní dovolená u moře vám nabídne prvotřídní služby, elegantní ubytování, nekonečné možnosti relaxace a zábavy s nádherným výhledem na oceán.

Kolik stojí dovolená all inclusive v Dubaji?

Pokud máte pocit, že musíte našetřit desítky tisíc korun, abyste si mohli užít dovolenou all inclusive v Dubaji, máme pro vás dobrou zprávu. V případě, že se rozhodnete Dubaj navštívit jen na několik málo dní a budete sledovat výhodné last minute nebo first minute nabídky cestovních kanceláří, můžete najít dovolenou ve čtyřhvězdičkových až pětihvězdičkových hotelech i za částku nižší než 15.000 Kč.

Jakmile se ocitnete v Dubaji, budete mít pocit, že jste v jiném světě – světě plném luxusních hotelů, restaurací, obchodů a také míst, která jinde na světě nenajdete. Návštěva Dubaje je příslibem toho, že si z této země odneste vzpomínky, na které budete ještě dlouho vzpomínat.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: