Mauricius, nebeský ostrov v Indickém oceánu, je synonymem pro luxus, krásné pláže, azurově modré moře a úchvatné korálové útesy. Tato exotická destinace je lákadlem pro milovníky koupání, vodních sportů, potápění a relaxace na bílém písku.

Dovolená na Mauriciu: Čím je tak jedinečná?

Hned po příletu na Mauricius vás okouzlí pestrobarevná krajina, která zahrnuje bujnou tropickou vegetaci, dramatické sopky, vodopády a malebné laguny. Ostrov je také domovem mnoha luxusních resortů a hotelů, které nabízejí prvotřídní služby a zařízení, jako jsou soukromé pláže, bazény, wellness centra a golfová hřiště.

Potápění a jiné vodní aktivity na Mauriciu

Pokud toužíte po dobrodružství, nezapomeňte prozkoumat korálové útesy, které Mauricius obklopují. Potápěči si mohou užít úžasnou podmořskou faunu a flóru, zatímco šnorchlování nabízí jedinečnou příležitost pro pozorování pestrobarevných ryb a korálových útvarů.

💡
Další aktivitou, kterou si nemůžete nechat ujít, je projížďka na katamaránu, rybaření nebo plavba na pramicích po laguně.

Kultura a historie

Mauricius také oplývá bohatou kulturou a historií. Procházejte malebnými vesnicemi a poznávejte místní tradice, navštivte historické památky, jako je staré nákupní centrum v Port Louis nebo muzeum v Eureka House, které vás vtáhnou do minulosti a přiblíží vám místní dědictví.

mauricius ostrov

Kouzelné plážové destinace Mauricia

Mauricius se pyšní nádhernými plážemi s bílým pískem a azurovým mořem, které lákají k odpočinku, opalování, koupání a romantickým procházkám. Zdejší korálové útesy jsou domovem bohatého podmořského života, což z něj činí skvělé místo pro šnorchlování nebo potápění.

Příznivci vodních sportů si mohou užít surfování, jachting, kajakování a mnoho dalšího.

Belle Mare

Pláž Belle Mare je jednou z nejkrásnějších na Mauriciu. Nachází se na východním pobřeží ostrova a láká bílým pískem, azurovým mořem a palmami.

Le Morne

Pláž Le Morne je zasazena do malebného horského prostředí a je oblíbenou destinací surfařů a potápěčů.

Trou aux Biches

Pláž Trou aux Biches je známá svým jemným pískem, klidným mořem a korálovými útesy vhodnými pro šnorchlování.

Flic en Flac

Pláž Flic en Flac je jednou z nejdelších pláží na Mauriciu a nabízí širokou škálu vodních aktivit.

Île aux Cerfs

Tento ostrůvek je známý svými idylickými plážemi, lagunami a vodními sporty. Na ostrov vás přepraví místní lodní přepravci z různých přístavů na Mauriciu.

Blue Bay

Pláž Blue Bay se nachází na jihovýchodním pobřeží ostrova a je známá svou křišťálově čistou vodou a bohatým podmořským životem.

nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás
Tip! I během zahraniční dovolené může dojít k úrazu. Doporučujeme proto uzavřít cestovní pojištění, které pokryje i trvalé následky. Je vždy lepší být na vše připraven.
mauricius pláž

Mauricius: Ostrov, kde se snoubí krása, pohostinnost a dobrodružství

Mauricius je jedinečné místo pro dovolenou, které si získá srdce návštěvníků svou nádhernou přírodou, pohostinností místních obyvatel a širokou škálou aktivit pro dobrodruhy i milovníky relaxace. Tento ostrov v Indickém oceánu je rájem pro ty, kteří hledají dokonalou kombinaci pláží, korálových útesů, tropických lesů a nezapomenutelných kulturních zážitků.

Přírodní skvosty Mauricia

Mauricius nabízí mnohem víc než jen pláže. Jeho vnitrozemí je pokryto bujnou tropickou vegetací, kde se skrývají malebné vodopády, exotické zahrady a půvabné horské vesnice. Můžete se vydat na pěší túru, objevovat divokou přírodu a získávat nádherné výhledy na krajinu. Zároveň se zde můžete seznámit s místní kulturou a tradicemi prostřednictvím návštěvy trhů, muzeí a historických památek.

Místní pohostinnost

Pohostinnost a vřelost místních Mauriciánců jsou také jedním z hlavních důvodů, proč je tento ostrov jedinečný. Setkáte se zde s úsměvy, vřelým přivítáním a ochotou pomoci, což přidává dovolené na Mauriciu další vrstvu autenticity a osobního přístupu.

Jak se do tohoto ráje dostat?

  • Letadlem: Nejčastější a nejpohodlnější způsob je cestovat letecky. Mauricius má mezinárodní letiště Sir Seewoosagur Ramgoolam, které je spojeno s mnoha evropskými, africkými a asijskými městy.
  • Lodí: Pokud jste dobrodružnější typ cestovatele, můžete se na Mauricius dostat také lodí.
  • Vnitrostátními lety : Pokud jste již v jiné části Afriky, můžete se na Mauricius dostat také vnitrostátním letem.
mauricius dovolená

Kulinářské pokušení na Mauriciu: Ochutnejte exotickou gastronomii

Mauricius není pouze rájem pro oči, ale také pro chuťové buňky. Jeho gastronomie je bohatá na rozmanité chutě, exotické ingredience a kulturní odkazy. Zde se setkávají vlivy africké, indické, francouzské a čínské kuchyně, což vytváří nezapomenutelné a jedinečné pokrmy.

  • Když jde o mauricijskou kuchyni, nemůžete minout jejich národní pokrm - " dholl puri". Jedná se o plněnou placku z čočkového těsta, která je doplněna různými omáčkami a kořením. Je to populární street food, který lze ochutnat na místních trzích a pouličních stáncích.
  • Dalším ikonickým pokrmem je " rougaille", což je silná a kořeněná rajčatová omáčka, která je často podávána s rybou, kuřecím masem nebo mořskými plody. Tento pokrm je plný aromatických bylinek a koření, které mu propůjčují jeho výraznou chuť.
  • Mauricius je také proslulý svými čerstvými mořskými plody , jako jsou krevety, humři, mušle a ryby.
  • Na závěr si nenechte ujít sladkou pochoutku v podobě " gateau patate". Tento dezert je vyrobený z batátového těsta, které je slazené a ochucené kokosem.

A jak je to s tím Modrým Mauritiem?

"Modrý Mauritius" je slavná a vzácná poštovní známka. Jedná se o jednu z nejvzácnějších známek na světě. Tato poštovní známka byla vydána v roce 1847 na ostrově Mauricius během britské koloniální éry. Je známa pro svou charakteristickou modrou barvu a portrét královny Viktorie. Přitahuje pozornost sběratelů po celém světě.

Ať už si vyberete některou z luxusních plážových destinací, jako jsou Belle Mare, Le Morne nebo Trou aux Biches, nebo se vydáte na dobrodružnou cestu do vnitrozemí ostrova, Mauricius vám přinese nezapomenutelné zážitky. Tento ráj na zemi je zaslouženě považován za jedno z nejkrásnějších míst na světě a přitahuje návštěvníky svou jedinečnou kombinací přírodních krás, luxusu a kultury.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: