Pojištění odpovědnosti vás chrání před náklady spojenými s náhodnou nebo zaviněnou škodou, kterou způsobíte třetí osobě. Většina pojišťoven nabízí tento druh pojištění za velmi přijatelnou cenu, a mnohdy i pro celou rodinu. Je však zapotřebí sjednat si ho chytře.

K čemu slouží pojištění odpovědnosti?

Pojištění odpovědnosti slouží k ochraně pojištěného proti finančním následkům, které by mohly nastat v důsledku zavinění nebo nedbalosti pojištěného. Typicky se jedná o škody, které by mohly vzniknout jinému člověku, nebo na majetku, který patří cizí osobě.

pojistka na blbost pro celou rodinu
Některé pojišťovny nabízí pojištění odpovědnosti pro celou rodinu v jedné pojistce.

Pojištění odpovědnosti pro celou rodinu

Pojištění odpovědnosti pro celou rodinu je ideálním řešením pro ty, kteří chtějí chránit své blízké proti finanční ztrátě, která by mohla nastat v důsledku jejich zavinění nebo nedbalosti. Tento druh pojištění poskytuje krytí nejenom pro pojištěného, ale také pro jeho manžela (manželku) a děti, kteří spolu s ním žijí.

pojištění odpovědnosti
Tip! Pojištění odpovědnosti si můžete sjednat jako samostatné pojištění, které je poměrně drahé, nebo jako součást pojištění domácnosti či nemovitosti, kde vás vyjde jen na pár korun. Pojištěná bude celá rodina a vy budete zase klidně spát.

Pojištění odpovědnosti zaměstnance

Pojištění odpovědnosti zaměstnance poskytuje krytí pro zaměstnance, kteří by mohli být povinní nést finanční následky v důsledku svého zavinění nebo nedbalosti během výkonu své práce. Typicky se jedná o zaměstnance, kteří pracují s nebezpečnými látkami, stroji nebo nářadím.

Pojištění odpovědnosti za škodu

Pojištění odpovědnosti za škodu se vztahuje na situace, kdy pojištěný způsobí škodu na majetku jiné osoby. Typicky se jedná o situace, kdy pojištěný poškodí cizí majetek v důsledku svého zavinění nebo nedbalosti.

Pojištění odpovědnosti za škodu bývá často součastí havarijního pojištění.

Pojištění odpovědnosti z provozu vozidla

Pojištění odpovědnosti z provozu vozidla se vztahuje na situace, kdy pojištěný způsobí škodu na majetku nebo zranění jiné osoby v důsledku provozu svého vozidla. Tento druh pojištění je v některých zemích povinný a pokud řidič není pojištěn, může mu hrozit velká finanční újma.

havarijní pojištění
Tip! Nenechávejte nic náhodě a buďte předvídaví. Zkuste si spočítat, na kolik by vás vyšlo havarijní pojištění. Ověřte si také, zda je jeho součástí pojištění odpovědnosti.

Vyřízení pojištění odpovědnosti je snadné

V dnešní době je vyřízení pojištění odpovědnosti velmi snadné a rychlé. Stačí pouze vyplnit pár údajů v žádosti o pojištění a poslat ji na pojišťovnu. Většina pojišťoven nabízí také možnost platby online, což znamená, že pojištění lze zaplatit jednoduše přes internetové bankovnictví.

💡
U nás pojištění odpovědnosti jako samostatný produkt nenajdete. Proč? Dle našeho názoru je zbytečně drahé a nevyplatí se. Co ale doporučujeme, tak přihodit "pojistku na blbost" k pojištění domácnosti či nemovitosti. Získáte tak pojištění odpovědnosti jen za pár korun (téměř zadarmo) pro celou rodinu. A to se vyplatí! porovnejte nabídky jedním klikem v naší kalkulačce.
pojistka na blbost
Pojistka na blbost se hodí. Zvlášť, když máte malé děti.

Je třeba si uvědomit, že život je plný nejistot a každý z nás může přijít do situace, kdy potřebuje finanční pomoc a ochranu, a právě pojištění odpovědnosti je jedním z nástrojů, které vám může pomoci tuto situaci zvládnout s minimálními dopady.