Jednou z možností, jak rychle a jednoduše porovnat nabídky jednotlivých pojišťoven, je online srovnávač pojištění, v tomto článku se budeme věnovat našemu internetovému srovnávači pojištění Klik.cz.

Někteří lidé mají k tomuto praktickému pomocníkovi výhrady, protože o něm slyšeli řadu mýtů a nepravd. O jaké mýty se jedná? A jaká je vlastně pravda?

MÝTUS 1: Online srovnávač pojištění zvýhodňuje konkrétní pojišťovnu

Jedním z nejčastějších mýtů spojených s online srovnávači pojištění je, že zvýhodňuje jednu konkrétní pojišťovnu nebo pojišťovny na úkor výhodnějších nabídek.

💡
Tak to ale není, srovnávač Klik.cz přistupuje ke všem pojišťovnám naprosto stejně. K upřednostňování pojišťoven nemá ani žádný důvod. Od všech pojišťoven totiž dostává takřka totožnou provizi.

Cílem srovnávače je tedy představit zákazníkům takové nabídky, které jsou pro ně nejvýhodnější a zohledňují jejich potřeby.

Klik.cz srovnává tyto velké pojišťovny:

  • Allianz
  • Generali Česká pojišťovna
  • ČPP pojišťovna
  • ČSOB pojišťovna
  • Direct pojišťovna
  • Kooperativa
  • UNIQA
  • NN
  • Union pojišťovna
  • Pillow
  • Maxima pojišťovna
  • AXA
sluchátka, pero a klávesnice
Voláme jen těm, kteří opravdu projeví zájem o kalkulaci pojistného.

MÝTUS 2: Neustále volají

Řada lidí má strach zadat do online formuláře své telefonní číslo. Obávají se, že jim budou z online srovnávače několikrát za den volat. S Klik.cz se však nevyžádaného několikatýdenního volání bát nemusíte. Pokud se vám napoprvé nedovolají, budou vám v následujících dnech nebo hodinách volat maximálně třikrát. Celkem se tak tedy jedné o nejvýše čtyři hovory, většinou však dokonce pouze dva až tři.

MÝTUS 3: Zneužívají zadané telefonní číslo

V souvislosti se zadáváním telefonního čísla se lidé také často bojí toho, že bude jejich číslo zneužité, a že jim budou následně volat i další společnosti s obchodními nabídkami. Opět je třeba tento mýtus vyvrátit.

"Online srovnávač pojištění Klik.cz garantuje ochranu osobních údajů, takže je telefonní číslo a další osobní údaje naprosto v bezpečí."

A proč je třeba telefonní číslo zadat? Jen při osobní komunikaci je možné ověřit množství bonusů a dosáhnout ještě výhodnější nabídky. Při vytváření pojistky od jakéhokoliv poskytovatele nebo pojišťovny je navíc nutné mít na pojištěnou osobu osobní údaje ze zákona.

MÝTUS 4: Pojistku osekají na minimum

Je skutečně pravým důvodem toho, proč dokáže online srovnávač nabídnout nejlevnější pojistku to, že nutí lidi osekat ji na minimum? Není. Cílem je najít nejvýhodnější nabídku, která však bude maximálně přizpůsobená požadavkům a potřebám zákazníka.

zdražování pojistných smluv
Pojištění zdražují pojišťovny, NE srovnávače.

MÝTUS 5: Pravidelně zvedají zálohy za pojištění

Pokud si sjednáte pojistku, pochopitelně se může stát, že daná pojišťovna zvýší zálohy za pojištění. Ke zvýšení záloh však vždycky dochází ze strany pojišťovny a ne ze strany online srovnávače.

"Online srovnávač nemá na zvýšení záloh žádný podíl."

MÝTUS 6: Slibují, že ušetří všem

Online srovnávače dělají vše proto, aby vám pomohli najít nejvýhodnější nabídku na trhu. Nemůžou však 100% slíbit, že dokážou ušetřit všem.

MÝTUS 7: Berou si od zákazníků provizi

Za služby online srovnávače pojištění nic neplatíte a nikdo po vás nebude chtít provizi. Provize online srovnávače získávají od pojišťoven, nikoliv od svých zákazníků.

chatbot
Nebojte se nám zavolat, u nás si popovídáte se skutečnými lidmi.

MÝTUS 8: Se zákazníky komunikuje pouze chatbot

Pokud budete mít jakýkoliv dotaz, budou vám k dispozici profesionálové a vyškolení odborníci, kteří vám vše rádi objasní.

MÝTUS 9: Ptají se na zbytečné informace

Po internetu také kolují zvěsti, že jakmile vás z online srovnávače kontaktují, budou po vás chtít znát snad i číslo bot. Nemusíte se ale bát, ptát se vás budou jen na informace, které jsou relevantní a nutné.

MÝTUS 10: Všem nabízejí stejnou pojistku

Pravdou není ani to, že online srovnávače pojištění všem nabízejí stejnou pojistku. Naopak. Každá nabídka se posuzuje individuálně, a to na základě vámi zadaných parametrů a vašich potřeb.

Online srovnávač pojištění Klik.cz nabízí způsob, jak najít nejvýhodnější nabídku během několika málo kliknutí. Snad jsme vám udělali jasněji v tom, jaké informace o něm jsou pravdivé a jaké ne.

životní pojištění
Tip! Pokud nyní uvažujete například o sjednání životního pojištění , otestujte si srovnávač Klik.cz na vlastní kůži. Uvidíte, že je to rychlé, snadné a přehledné. Srovnávač vám pomůže najít nejlepší nabídku pro vaše potřeby a ušetřit až tisíce korun ročně. Nečekejte a získejte svou výhodnou pojistku ještě dnes!

Tip! Přečtěte si více článků o srovnávači pojištění: