Řada lidí se na dovolenou těší celý rok. Patříte k nim i vy a už teď se nemůžete dočkat, až si dopřejete svou každoroční dávku odpočinku? Pokud je vaším snem exotická dovolená a ještě si nejste jistí, kam vyrazit, přijde vám vhod náš seznam 10 destinací, které vám svou atmosférou vyrazí dech.

1.) Levná exotická dovolená: Egypt

Pokud v letošním roce plánujete navštívit Afriku a nechcete za dovolenou zaplatit příliš mnoho peněz, přímo se nabízí návštěva Egypta, který patří ke krásným zemím s velmi bohatou kulturou a orientální atmosférou. V případě, že zakoupíte zájezd do Egypta včas nebo budete sledovat last minute nabídky, nemusíte za dovolenou utratit ani 10.000 Kč.

2.) I Tunisko patří k levným exotickým destinacím

Další zemí, která je spojená s příznivými cenami a nezapře v sobě nádech exotiky, je Tunisko – země s nekonečnými plážemi a půvabnými historickými městy. V Tunisku, stejně tak jako v Egyptě, nemusíte pouze celé dny ležet na pláži, ale můžete si také třeba užít dobrodružství v poušti, ať už na velbloudech nebo na čtyřkolkách.

nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás
Tip! Exotická dovolená je dobrodružství plné nezapomenutelných zážitků, ale také nečekaných situací. S naším srovnávačem cestovního pojištění si můžete být jisti, že budete mít nejlepší možnou ochranu na svých cestách. Užijte si svou exotickou dovolenou bez obav!

3.) Pohádková dovolená? Vsaďte na Maroko

Nepřipadá vám Egypt nebo Tunisko dostatečně exotické, ale zároveň vás láká dovolená v Africe? Co tak se letos vydat do Maroka, které je jako vystřižené z pohádek Tisíce a jedné noci? Nadchne vás jedinečnou orientální architekturou, exotickou krajinou i pouští a vyhlášenou kuchyní.

4.) Navštivte Spojené arabské emiráty

Další zemí, kterou je bezesporu možné nazývat exotickou, jsou Spojené arabské emiráty, které nadchnou jak milovníky bělostných pláží, tak i ty, kteří obdivují moderní architekturu v podobě nekonečných mrakodrapů.

5.) Vydejte se letos do Thajska

Řadě lidí při vyslovení slůvka exotika vytane na mysl Thajsko. Proč se rozhodnout právě pro tuto zemi? Kromě bělostných pláží si vás ve vteřině získá i buddhistickými památkami a tropickou přírodou. Za zmínku rozhodně stojí i proslulé thajské jídlo a thajské masáže. Co v Thajsku vidět?

  • Hlavní město Bangkok
  • Ostrovy Phuket a Ko Samui
  • Historická města Ayutthaya a Sukhothai

6.) Kuba vás svou atmosférou rozhodně nezklame

Představte si, že ležíte na bělostné karibské pláži lemované palmami, v jedné ruce držíte rum, který neodolatelně voní, a v druhé doutník a díváte se na tyrkysové moře. Zní vám to dobře? Pak jeďte nasát nezaměnitelnou afro-latinskou atmosféru na Kubu. Za vidění tu rozhodně stojí například hlavní město Havana, slavné letovisko Varadero spojené s jednou z nejznámějších pláží světa nebo historické město Trinidad.

7.) Dominikánská republika je rájem na zemi

Jedněmi z nejkrásnějších pláží na světě se může pochlubit také Dominikánská republika, jež je pro mnoho lidí synonymem ráje na zemi. Nejoblíbenějším letoviskem Dominikánské republiky je Punta Cana. Vydáte se právě sem?

8.) Last minute exotika: Zanzibar

Jednou ze zemí, která se často vyskytuje v nabídce last minute zájezdů českých i německých cestovních kanceláří, je Zanzibar. Právě Zanzibar charakteristický úchvatnými plážemi s jemným bílým pískem je pro mnoho lidí exotickou dovolenou v pravém slova smyslu. Pokud se rozhodnete tuto zemi navštívit mimo hlavní sezónu a využijete last minute nabídku s odjezdem do několika málo dnů, můžete se těšit na skvělou cenu i pod 20.000 Kč.

9.) Co byste řekli na Mexiko?

Proč se v letošním roce rozhodnout pro Mexiko? Důvodů je hned celá řada. Za zmínku rozhodně stojí slavné mayské pyramidy nebo jedna z 27 památek, které jsou zapsané na seznamu UNESCO. Vynechat bychom samozřejmě neměli ani krásné pláže nebo oblíbenou mexickou kuchyni.

10.) Velké divy na Maledivách

Jeden z exotických divů světa? Jednoznačně Maledivy – země, ve které okamžitě zapomenete na každodenní starosti a budete si jen a pouze užívat všudypřítomnou pohodu. Kromě relaxace na některé z nádherných pláží si můžete na Maledivách vychutnat třeba potápění.

Exotická dovolená 2023? Vybírat můžete z řady populárních destinací. K těm levnějším patří například Egypt, Tunisko nebo Maroko. Velké oblibě mezi cestovateli se těší také například Thajsko, Spojené arabské emiráty nebo některé americké země, jako je třeba Kuba či Mexiko.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: