Prožijte nezapomenutelné zážitky a ponořte se do bohaté maledivské kultury. Uchvátí vás romantické západy slunce a luxusní wellness služby. Maledivy jsou místem, kde se splní vaše dovolenkové sny.

Zažijte nekonečný ráj na Maledivách: luxus, dobrodružství a odpočinek na dokonalých bílých písečných plážích. Objevte podmořský svět, relaxujte na soukromém ostrově, plavte se kolem atolu a sledujte delfíny a manty.

maledivy last minute

10 nezapomenutelných zážitků na Maledivách

Co byste si na Maledivách neměli nechat ujít?

1) Šnorchlování a potápění

Maledivy jsou známé pestrostí podmořského života. Podívejte se pod hladinu a objevujte úžasné korálové zahrady, ryby různých barev a dokonce i želvy a rejnoky.

2) Soukromý ostrov

Zarezervujte si pobyt na soukromém ostrově, kde budete mít naprosté soukromí a luxusní služby. Užijte si plážové vycházky, romantické večeře a relaxaci na nekonečných bílých písečných plážích.

3) Výletní loď

Prozkoumejte okolní ostrovy a atolové laguny na výletní lodi. Můžete se vydat na rybolov, navštívit tradiční vesnice nebo si dopřát piknik na liduprázdné pláži.

4) Luxusní jachta

Plavba jachtou na Maledivách je jedinečným způsobem, jak objevit krásy těchto ostrovů. Tento způsob cestování vám umožní prozkoumat různé ostrovy, laguny a odlehlé pláže, které nejsou běžně dostupné.

Zažijete pocit naprosté svobody a nekonečného dobrodružství. Můžete plout po azurovém oceánu, objevovat skrytá zákoutí a vytvářet si vlastní itinerář podle svých představ.
cestovní pojištění na míru
Tip! Maledivy mohou přinést i nečekané výzvy, jako jsou zdravotní komplikace nebo ztráta cenných věcí. Díky našemu srovnávači cestovního pojištění budete připraveni na vše, co vás může potkat.

5) Delfíni a velryby

Sledujte delfíny, kteří často plavou kolem maledivských ostrovů. V určitých obdobích roku můžete také vidět migraci velryb.

6) Potápění s mantami

Maledivy jsou jedním z nejlepších míst na světě pro setkání s mantami. Potápějte se s nimi a sledujte tyto elegantní tvory v jejich přirozeném prostředí.

7) Luxusní wellness

Nechte se hýčkat v luxusních wellness centrech na Maledivách. Užijte si masáže, Spa procedury a další relaxační aktivity.

8) Lokální kultura

Navštivte tradiční maledivské vesnice a zjistěte více o jejich kultuře, tradičním jídle a řemeslných výrobcích.

9) Romantické západy slunce

Nezapomeňte se zastavit na pláži a užít si nádherný romantický západ slunce nad oceánem. Maledivy nabízejí jedny z nejkrásnějších západů slunce na světě.

10) Surfing

Pokud jste surfař, nezapomeňte si s sebou své prkno přibalit. Maledivy nabízejí fantastické podmínky pro surfování.

Dovolená na Maledivách: gurmánské zážitky

Dovolená na Maledivách nabízí také mnoho gurmánských zážitků pro milovníky dobrého jídla. Přestože je místní kuchyně převážně založena na rybách a mořských plodech, luxusní resorty se pyšní širokou nabídkou světových kuchyní a gastronomických specialit.

Zde je několik gurmánských zážitků, které si můžete na Maledivách užít:

Plážové pikniky

Resorty na Maledivách často nabízejí možnost objednat si soukromý plážový piknik. Užijte si exkluzivní prostředí a ochutnejte čerstvě připravená jídla, zatímco si vychutnáváte krásný výhled na oceán.

Podvodní restaurace

Některé luxusní resorty na Maledivách mají podvodní restaurace, kde se můžete obklopit mořským životem, zatímco si vychutnáváte exkluzivní pokrmy. Jedná se o nezapomenutelný zážitek.

Sushi a sashimi

Sushi a sashimi jsou zde velmi populární zejména díky čerstvým mořským plodům. Vyzkoušejte rozmanité druhy sushi a sashimi připravené špičkovými šéfkuchaři.

Místní speciality

Nezapomeňte ochutnat některé místní speciality, jako je Mas Huni (kousky tuňáka s kokosem a cibulí), Garudhiya (rybí polévka) nebo Hedhikaa (tradiční maledivské pečivo). Ochutnáte tak autentické maledivské lahůdky.

Degustace mořských plodů

Maledivy jsou známé svými čerstvými mořskými plody. Vychutnejte si degustaci čerstvých krevet, humrů, krabů a dalších lahodných plodů moře.

kdy na maledivy

Kdy jet na Maledivy? V suchém nebo deštivém období?

Ideální doba pro návštěvu Malediv závisí na vašich preferencích a zájmech. Obecně platí, že Maledivy mají tropické klima se dvěma hlavními obdobími: suchým a deštivým.

Suché období

Nejlepší čas na návštěvu Malediv je během suchého období, které trvá od listopadu do dubna. Během těchto měsíců je nejmenší pravděpodobnost dešťových srážek a počasí je obvykle slunečné a teplé.

💡
Toto období je také vhodné pro potápění a šnorchlování, protože moře je klidné a je dobrá viditelnost pod hladinou.

Deštivé období

Deštivé období na Maledivách přichází od května do října. Během těchto měsíců se můžete setkat s občasnými dešťovými přeháňkami a většími vlnami.
Je důležité si uvědomit, že příroda je nepředvídatelná a počasí se může lišit. Proto je vždy dobré před plánovanou cestou sledovat předpověď počasí.

Maledivy jsou dokonalým rájem, který si zaslouží být na vrcholu seznamu cestovních destinací. Láká svou exotickou krásou bílých písečných pláží, průzračnými azurovými vodami a bohatým podmořským světem. Luxusní resorty nabízejí nekonečné možnosti odpočinku, wellness a gastronomických zážitků.

Maledivy jsou také synonymem pro romantiku a intimitu. Představují ideální místo pro svatební cesty, oslavu výročí nebo jednoduše pro ty, kdo touží po soukromí a romantických chvílích. Maledivy jsou také místem, kde se můžete ponořit do tradiční maledivské kultury, navštívit vesnice a poznat pohostinnost místních obyvatel.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: