Věděli jste, že je v Indonésii více než 17.000 ostrovů? Jeden z nich však přeci jen vyčnívá nad ostatními. Je jím Bali, které je pro mnoho cestovatelů synonymem exotické dovolené snů.

Jaká místa na Bali navštívit, pokud chcete dovolenou prožít v klidu bez stovek turistů okolo sebe?

10 míst na Bali, kde můžete uniknout davům turistů

Bali je spojeno s celou řadou populárních míst, která jsou takřka po celý rok plná turistů ze všech koutů světa. Patří k nim například rýžové terasy Tegalalang nebo chrám na útesech Pura Luhur Uluwatu.

My jsme se však podívali na místa, která jsou neméně úchvatná, ale zároveň nejsou turisty tolik navštěvovaná. Pojďte se s námi podívat na skryté perly Bali.

1.) Pláž Nyang Nyang

Bali nabízí nespočet nádherných pláží, většina z nich je však přeplněná, protože je navštěvují jak místní obyvatelé, tak i turisté. Pokud si chcete dopřát ničím nerušený odpočinek, vydejte se na odlehlou pláž Nyang Nyang.

2.) Pláž Balangan

Další pláží, na které se nemusíte obávat hlavy na hlavě, je pláž Balangan, která je jako stvořená k odpočinku i vodním sportům.

3.) Vodopád Peguyangan

Divem přírody jsou na Bali nejen pláže, ale také vodopád Peguyangan, na který je úchvatný pohled. Je ale obtížné se k němu dostat, nejdříve se musíte lodí přemístit na Nusa Penida a zde si pronajmout auto nebo motorku.

4.) Vesnice Pacung Sangeh

Toužíte vidět, jak vypadá každodenní život obyvatel Bali? Pak navštivte vesničku Pacung Sangeh. Nejlepším způsobem, jak do této vesničky zavítat, je předem si zarezervovat prohlídku, která mimo jiné zahrnuje oběd uprostřed rýžového pole nebo návštěvu skrytého vodopádu.

💡
Cena celodenního programu je jen zhruba 1.400 Kč na osobu.

5.) Vesnice Sukasada

Další vesnicí, která by neměla uniknout vaší pozornosti, je vesnice Sukasada, jejíž dominantou jsou dvě jezera – jezero Tamblingan a Buyan.

nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás
Tip! Bali (Indonésie), ostrov bohů a nádherných pláží, může přinést i nečekané výzvy, jako jsou zdravotní problémy nebo ztráta zavazadel. S naším srovnávačem cestovního pojištění můžete najít nejlepší pokrytí pro vaše potřeby.

6.) Chrám Gunung Kawi

Na Bali můžete navštívit řadu chrámů, většina z nich je však opět spojená s davy turistů. Jednou z výjimek je chrám Gunung Kawi, který se nachází v údolí a je vytesaný do skal.

7.) Horké prameny Banjar Hot Springs

Co byste řekli na koupel v horkých pramenech obklopených hustými lesy. Zní vám to dobře? Pak navštivte jedno z dalších skrytých míst na Bali – horké prameny Banjar Hot Springs, které mají řadu zdravotních benefitů.

8.) Vesnice mrtvých Trunyan

Zatímco výstup na sopku Batur se pravděpodobně neobejde bez všudypřítomných turistů, okolí sopky můžete objevovat bez turistů v zádech. Za návštěvu rozhodně stojí třeba vesnice mrtvých Trunyan, jež se nachází mezi sopkou a stejnojmenným jezerem. Tajemná atmosféra by se tu dala krájet.

9.) Vodní chrám Tirta Gangga

Učiněnou oázou klidu a pohody se dá nazvat vodní chrám Tirta Gangga, jež je obklopený rýžovými terasami a pyšní se krásným parkem a komplexem bazénů.

10.) Pobřežní region Amed

Posledním naším tipem je pobřežní region Amed, který charakterizuje nespočet romantických rybářských vesniček a klidných plážových letovisek.

kdy jet na bali

Kdy jet na Bali? V období sucha nebo dešťů?

Počasí na Bali se dělí do dvou ročních období, a sice na období sucha od dubna do října a období dešťů od listopadu do března. Hlavní turistickou sezónou je období sucha a úplně nejvytíženější je období letních prázdnin, tedy červenec a srpen.

Pokud se tedy chcete vyhnout davům, doporučujeme se na Bali vydat během období dešťů. Nemusíte se ale bát, že by vám celou dovolenou pršelo, obvykle totiž déšť po desítkách minut ustane a vysvitne sluníčko.
Bali stojí za to

Letenky Bali – kolik za ně zaplatíte?

Zajímá vás, kolik stojí zpáteční letenky na Bali? Jejich cena se pohybuje okolo 20.000 Kč. Dostat se však můžete i na částku pod 14.000 Kč, pokud zvolíte let s více přestupy a pouze s příručním zavazadlem. Letenky doporučujeme koupit alespoň 2 až 4 měsíce před odletem.

I na jednom z nejnavštěvovanějších ostrovů světa – na Bali, můžete najít místa, která nejsou plná turistů. Věříme, že ať už navštívíte kterékoliv místo z našeho seznamu, nebudete zklamaní a budete na dovolenou na Bali dlouho vzpomínat.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: