Potřebujete si co nejrychleji půjčit peníze a ideálně chcete půjčení peněz vyřešit z pohodlí domova online? V současné době vám po zadání dotazu online půjčka ihned vyjede celá řada výsledků odkazujících na rychlé bankovní půjčky a také nebankovní půjčky online.

Na základě čeho úvěr vybrat, u jakého poskytovatele si online půjčku sjednat a na co si dát při sjednávání pozor?

Jaké jsou výhody online půjčky?

Největší výhodou online půjček je snadné a rychlé sjednání úvěru bez nutnosti návštěvy pobočky. Online půjčku si můžete jednoduše sjednat prostřednictvím mobilního telefonu, tabletu nebo počítače odkudkoliv a kdykoliv.

Schválení půjčky obvykle zabere pouze několik minut, protože celý proces zpravidla probíhá automaticky.

Jaké jsou podmínky schválení online půjčky?

Podmínky schválení online půjčky se takřka neliší od jiných úvěrů. Každá banka nebo nebankovní instituce je má trošku jiné. Nicméně k základním většinou patří následující:

  • věk minimálně 18 let,
  • české občanství nebo trvalé bydliště na území ČR,
  • doklad totožnosti,
  • pravidelný příjem,
  • osobní účet v bance,
  • žádný negativní záznam v registru dlužníků.
půjčka online u vaší banky v bankovnictví na počítači

Jak probíhá sjednání online půjčky?

Proces sjednání půjčky online je velmi jednoduchý. Stačí do formuláře na stránkách poskytovatele půjčky vyplnit osobní údaje a nahrát průkaz totožnosti. Při žádosti o online půjčku se obvykle používá SMS podpis namísto podpisu papírové smlouvy. Smlouvu podepíšete zadáním kódu do online formuláře, který vám přijde na telefon.

💡
K tomu, aby vám poskytovatel peníze vyplatil, po vás bude pravděpodobně vyžadovat zaslání ověřovacího poplatku ve výši 1 Kč z vašeho osobního účtu. Zasláním poplatku dojde ke konečnému ověření identity.
Kontokorent vs. půjčka: Co je pro vás lepší volba? | Klik.cz
Kontokorent vs. půjčka: Rozhodujete se mezi těmito finančními produkty? V tomto článku prozkoumáme rozdíly mezi kontokorentem a půjčkou.

Bankovní vs. nebankovní půjčka online

Jak už jsme zmínili v úvodu, online půjčku si můžete sjednat jak u banky, tak i u některé z nebankovních institucí. Bankovní půjčku mohou poskytnout pouze bankovní instituce, které mají bankovní licenci od ČNB, a nebankovní půjčku si můžete sjednat u jakékoliv jiné instituce. 

Bankovní půjčky online jsou obvykle spojené s výhodnějšími podmínkami a malým rizikem.
Rychlé nebankovní půjčky online zase mají zpravidla nižší nároky na klientskou bonitu a půjčku je možné sjednat rychleji.
kreditní skóre při půjčce online

Online půjčka: Podle čeho se rozhodnout, u koho si ji sjednáte?

Česká spořitelna, Air Bank, MONETA Money Bank, ČSOB, Raiffeisenbank, mBank, Zonky, Home Credit… To jsou někteří z mnoha bankovních a nebankovních poskytovatelů online půjček.

💡
Pokud byste si nabídky jednotlivých poskytovatelů prohlédli blíže, zjistili byste, že se liší úrokovou sazbou, RPSN nebo smluvními podmínkami. Řada poskytovatelů láká na nejnižší splátky nebo nejlepší úrok na trhu, často je však tato informace zavádějící, protože může být spojená například s vysokými poplatky.

Nejjednodušším způsobem, jak nabídky jednotlivých poskytovatelů srovnat, je využití internetového srovnávače.

nejlepší půjčka
Tip! Neztrácejte čas hledáním ideálního úvěru na internetu. S naším srovnávačem poznáte tu pravou během okamžiku. Rychlá půjčka na jeden klik. Snadno najdete tu s nejlepším úrokem.

Na co si dát v případě online půjčky pozor?

Při sjednávání online půjčky byste měli být velmi opatrní a dobře si propočítat, jestli ji budete schopní splácet. Na internetu navíc můžete narazit jak na seriózní společnosti, tak i na velmi pochybné nabídky. Jaká další rizika jsou s online půjčkami spojená?

  • Skryté poplatky: Při volbě poskytovatele se neřiďte jen nejnižším úrokem, ten totiž může být vykoupený vysokými poplatky, o kterých se dozvíte až po důkladném pročtení podmínek.
  • Doba platnosti úrokové sazby: V případě některých poskytovatelů se můžete setkat s takzvanou pohyblivou úrokovou sazbou, která znamená, že výhodný úrok bude platit pouze rok a následně se vám splátky výrazně prodraží.
  • Půjčky bez nahlížení do registrů: Pozor si dejte na společnosti, které půjčky nabízejí bez nahlížení do registrů. Nahlížení do registru totiž chrání nejen poskytovatele, ale také vás před nadměrným zadlužením.
  • První půjčka výhodně, další však ne: Řada poskytovatelů rychlých nebankovních půjček online láká na první půjčku zdarma, v případě, že ji včas splatíte. Opakovaná půjčka však velmi často bývá úročena velmi vysokým úrokem.

Půjčka online, kterou si můžete z pohodlí domova sjednat jak u některé z bank, tak i u nebankovních institucí, má své výhody, ale také rizika. Při sjednávání půjčky vždy doporučujeme nic neuspěchat a pozorně si pročíst smluvní podmínky.