Potřebujete si rychle půjčit peníze? V tom případě jste možná narazili na pojem japonská půjčka. Japonská půjčka, která na českém trhu funguje už od roku 2015, je doposud spojená s řadou mýtů a nepravd.

Pojďme se tedy společně podívat na to, co to japonská půjčka je a jakým informacím o této formě půjčení peněz můžete věřit.

Co je to japonská půjčka?

Začněme hezky od začátku, tedy objasněním pojmu japonská půjčka. Pod tímto pojmem se ukrývá rychlá nebankovní mikropůjčka. Japonskou půjčku poprvé v roce 2015 představil nebankovní poskytovatel úvěrů Home Credit, kdy japonskou půjčkou nahradil službu Click Credit.

💡
V roce 2017 došlo k dalšímu přejmenování služby a dnes si můžete půjčku sjednat pod názvem Kamali.

Jaké mýty jsou s japonskou půjčkou spojené?

Abyste si udělali lepší představu o tom, jak japonská půjčka neboli služba Kamali funguje, objasnili jsme pro vás několik mýtů.

Mýtus 1: Japonská půjčka pochází z Japonska

Jak už jsme nastínili, ač by se to mohlo podle názvu znát, pojem japonská půjčka neznačí, že tento typ půjčky pochází z Japonska.

Tento pojem má naznačovat, že se jedná o rychlou půjčku.
Japonská půjčka, dnes známější pod současným názvem Kamali, je službou společnosti Home Credit. Home Credit je českou společností, která se řídí českými zákony a na její činnost mimo jiné dohlíží Česká obchodní inspekce nebo Česká národní banka.
japonská půjčka mýty

Mýtus 2: Japonskou půjčku nabízí více poskytovatelů

Pojem japonská půjčka v mnohých evokuje, že se jedná o obdobnou službu, jakou je americká hypotéka, kterou nabízí hned celá řada bankovních a nebankovních poskytovatelů. Tak to ale není.

Japonská půjčka, dnes Kamali, je název služby, kterou si můžete sjednat jen a pouze u výše zmíněné společnosti Home Credit.

Mýtus 3: Za japonskou půjčku (Kamali) zaplatíte úrok v řádu stovek procent

Mikropůjčky od nebankovních společností obecně nemají v České republice příliš dobrou pověst. V některých případech totiž nejsou výjimkou ani úroky ve stovkách procent. Neplatí to však pro všechny poskytovatele.

To dokládá například organizace Člověk v tísni, která pravidelně srovnává služby poskytovatelů v oblasti malých půjček, kreditních karet a kontokorentních úvěrů.

Jak z tohoto srovnání vyšla služba Kamali? Stala se několikanásobným vítězem Indexu zodpovědného úvěrování (2019, 2020 a 2021) a v oblasti malých půjček je opakovaně označovaná za nejvýhodnější.
nejlepší půjčka
Tip! Neztrácejte čas hledáním ideální půjčky. S naším srovnávačem poznáte tu pravou během okamžiku. Porovnejte si půjčky jedním klikem a najděte tu s nejlepším úrokem a nejvýhodnějšími podmínkami.

Mýtus 4: Nemůžete věřit tomu, že je první půjčka se službou Kamali zdarma

Na webových stránkách služby Kamali je uvedené, že je první půjčka zdarma, což v mnohých lidech vzbuzuje nedůvěru. Jsou přesvědčeni, že se jedná o obchodní trik, který je spojený s vysokými poplatky. Jak tomu tedy ve skutečnosti je?

💡
Opravdu platí, že pokud si u Kamali půjčíte poprvé a půjčku splatíte do 14 dnů, nezaplatíte ani o korunu navíc. V případě první půjčky splacené do 14 dnů činí úrok 0 % a RPSN 0 %.
Jednoduše řečeno, půjčíte si 10.000 Kč a 10.000 Kč vrátíte.

V případě, že však půjčku do 14 dnů nestihnete zaplatit, musíte počítat s poplatky.

jak získat japonskou půjčku

Mýtus 5: Půjčku Kamali si musíte sjednat na pobočce a na její vyřízení budete čekat několik týdnů

Mnoho lidí se také domnívá, že je nutné půjčku sjednat osobně na pobočce a že na schválení půjčky budou podobně jako v případě schválení hypotéky čekat několik týdnů. Tak to ale není. Půjčku je možné sjednat jednoduše online nebo telefonicky.

Žádost společnost posoudí už do minuty a peníze neprodleně odešle.

Kolik peněz si můžete půjčit?

S Kamali si můžete půjčit částku v rozmezí od 1.000 Kč do 20.000 Kč. Částku vyšší než 15.000 Kč si však můžete půjčit pouze v případě, že jste si už někdy v minulosti tuto půjčku vzali.

Vzor smlouvy o půjčce: Co by v ní nemělo chybět? | Klik.cz
V tomto článku najdete odkaz na vzor smlouvy o půjčce i všechny důležité informace, které byste měli o smlouvě o půjčce vědět.

Jak přesně japonská půjčka (Kamali) funguje?

Poté, co zvolíte, jakou částku si chcete půjčit, na základě toho, kdy půjčku splatíte, vám společnost Home Credit vypočítá úroky a RPSN. Jestliže budete se vším souhlasit, odešlete žádost ke zpracování.

Následně budete muset naskenovat svůj občanský průkaz a ze svého běžného účtu poslat 1 Kč, aby společnost mohla ověřit, že se opravdu jedná o váš účet.

Posledním krokem je schválení žádosti ze strany společnosti Home Credit a zaslání půjčky na váš účet.

Japonská půjčka, která je dnes známá pod názvem Kamali, je rychlou mikropůjčkou nebankovní společnosti Home Credit. Se službou Kamali si můžete půjčit na cokoliv částku v rozmezí od 1.000 Kč až 20.000 Kč.