Ať už se rozhodnete sjednat si povinné ručení, havarijní pojištění, pojištění majetku, cestovní pojištění nebo třeba životní pojištění, pravděpodobně chcete, aby sjednaná pojistka byla co možná nejvýhodnější.

Nabídky jednotlivých pojišťoven se ale mnohdy liší. Jak tedy nabídky srovnat, abyste výběrem nestrávili hodiny času? Odpovědí je finanční poradce nebo srovnávač online pojištění. Jaké variantě dát přednost?

Výhody sjednání pojištění přes finančního poradce

Na českém trhu aktuálně působí něco okolo 50.000 finančních poradců. Dobrý finanční poradce by se měl dokonale orientovat v nabízených produktech a měl by vám ušetřit čas s porovnáváním nabídek jednotlivých pojišťoven.

Mezi největší výhody spolupráce s finančním poradcem patří:

  • Přehled o všech dostupných produktech vzájemně si konkurujících pojišťoven (v případě dobrého finančního poradce)
  • Možnost sjednání výhodnějších podmínek, než na které byste dosáhli sami
  • Úspora času spojená s administrativou i srovnáním nabídek
finanční poradce na co si dát pozor

Finanční poradce: Na co si dát pozor?

Je třeba říci, že výše zmíněné výhody finančních poradců na vás čekají pouze v případě, že narazíte na dobrého finančního poradce, jehož cílem je sjednání nejvýhodnější pojistky.

Ne všichni finanční poradci však myslí primárně na spokojenost svých klientů.

Jaké jsou tedy nevýhody spolupráce s nimi?

  • V současné době se v oboru finančního poradenství pohybuje řada poradců bez vzdělání a bez zkušeností, jejichž jediným cílem je klientům prodat co nejvíce pojistek s co nejvyšší marží.
  • Vzhledem k tomu, že finanční poradci získávají ze sjednané pojistky provizi, často usilují o to, abyste platili co nejvyšší měsíční částku, a to bez ohledu na váš stanovený rozpočet nebo vaše potřeby.
  • Narazit můžete i na finanční poradce, kteří vás budou přemlouvat k opakovanému přepojišťování k jiným pojišťovnám z důvodu provize, i přesto, že pro vás bude přepojištění nevýhodné.
  • Někteří finanční poradci se vás budou snažit dotlačit ke sjednání pojistky u jedné finanční instituce, pro kterou pracují, bez ohledu na výhodnější nabídky jiných pojišťoven.
10 mýtů o online srovnávači pojištění | Klik.cz
Jednou z možností, jak jednoduše porovnat nabídky jednotlivých pojišťoven, je online srovnávač pojištění.
💡
Pozor byste si dle odborníků měli dát také na finanční poradce, kteří nabízejí sjednání mnoha různých produktů, tedy od pojistek přes investice do zlata až po sjednání hypoték. Je totiž velmi nepravděpodobné, že by se tito poradci dokonale orientovali ve všech oblastech a mohli vám opravdu relevantně poradit.
finanční poradce nebo online srovnávač

Výhody využití srovnávače pojištění online

Další možností, jak vybrat vhodnou pojistku, je využití srovnávače pojištění online. Podrobněji jsme se podívali na online srovnávač pojištění Klik.cz a přinášíme výhody, které jsou s ním spojené.

  • Srovnává všechny velké pojišťovny.
  • Rychlé srovnání jednotlivých nabídek pojišťoven, a s ním spojená významná úspora času a energie.
  • Nespornou výhodou online srovnávače je, že nedochází ke zvýhodňování žádných pojišťoven. Online srovnávač přistupuje ke všem pojišťovnám stejně a usiluje o to, aby pro vás našel nejvýhodnější nabídku na trhu.
  • Klienti přes společnost Klik uzavřeli už přes 600.000 pojistek.
  • V případě jakýchkoliv dotazů jsou vám k dispozici profesionálové a vyškolení odborníci.
  • Každou nabídku posuzují individuálně dle zadaných parametrů klientů.
  • Všechny osobní údaje klientů jsou naprosto v bezpečí.
  • Vyhnete se nepříjemným překvapením v podobě nepoctivých finančních poradců.
srovnání povinného ručení
Tip! Přesvědčte se sami a zkuste si nezávazně porovnat ceny autopojištění. Ihned uvidíte, která pojišťovna nabízí to nejlepší povinné ručení právě pro vás.

Nevýhody srovnávače pojištění online

A jaké jsou nevýhody online srovnávačů pojištění?

  • V současné době narazíte na celou řadu srovnávačů pojištění online. Ne všechny srovnávače jsou však spojené se stejnými výhodami jako Klik.cz.
Některé srovnávače například srovnávají jen několik málo pojišťoven nebo druhů pojištění. Co je ale ještě horší, tak v případě některých srovnávačů si zákazníci stěžují na špatnou komunikaci.
I při volbě srovnávače online tedy doporučujeme volit takový online srovnávače, který má dlouhou historii a je spojený s pozitivními zákaznickými recenzemi.

Doufáme, že vám náš výčet výhod a nevýhod pomohl s rozhodnutí, jestli pro vás při výběru pojistky bude vhodnější finanční poradce nebo srovnávač pojištění online. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, vždy doporučujme vsadit výhradně na ověřeného profesionála nebo společnost.

Pojišťovny zdražují: Srovnání povinného ručení | Klik.cz
Srovnání povinného ručení online vám ušetří stovky korun ročně. Pojistka na auto je povinnost každého řidiče.