Eurovíkend na konci prázdnin: Odhalte tři významné evropské metropole. Nechte se okouzlit historií. Prožijte romantiku Paříže, zamilujte se do římských památek a poznejte živou atmosféru Berlína.

Každá z těchto destinací vás ohromí svou jedinečností a nezapomenutelnými zážitky, na které budete vzpomínat, když se zdejší krajina začne pomalu zahalovat do barev podzimu.

eurovíkend v Paříži

Pařížská esence: Romantika, umění a okouzlení

Paříž - město lásky a umění. Představuje snovou destinaci pro nezapomenutelný eurovíkend plný okouzlení a romantiky. Procházejte se elegantními uličkami, obdivujte nádhernou architekturu. Kochejte se krásou slavných památek, jako je Eiffelova věž, Louvre nebo Notre-Dame.

Ochutnejte autentické francouzské delikatesy v útulných bistrech a kavárnách a prožijte večerní atmosféru u Seiny. Navštivte světoznámé umělecké galerie a muzea , která vás zasvětí do bohatého kulturního dědictví města. Tato notoricky známá místa vám doporučí každý. Nicméně Paříž toho nabízí mnohem více.

💡
Tip! Sjednejte si cestovní pojištění do Francie za tu nejlepší cenu.

Procházka v Le Marais

Pařížská čtvrť Le Marais je plná úzkých uliček, malebných náměstí a skrytých dvorků. Zdejší atmosféra je jedinečná. Vydejte se na procházku a objevujte skryté klenoty tohoto historického okrsku. Navštivte nezávislé obchůdky, umělecké galerie a stylové kavárny , které dodávají čtvrti zvláštní kouzlo.

Užijte si zde autentickou atmosféru pařížského života mimo hlavní turistické trasy.

Piknik v Parc des Buttes-Chaumont

Místo jako stvořené pro odpočinek a relaxaci je Parc des Buttes-Chaumont. Tento park nabízí nádherné výhledy na město, umělé jezero, skalní útesy. Je to místo jako stvořené pro piknik. Prožijte nezapomenutelné chvíle, kdy si na měkké trávě pochutnáte na místních specialitách a budete si užívat příjemného prostředí parku, který je oblíbený mezi místními obyvateli.

Père Lachaise: Kultovní hřbitov v Paříži, který skrývá hrobku legendárního Jima Morrisona

Hřbitov Père Lachaise v Paříži je nejen posledním odpočinkem mnoha významných osobností, ale také fascinujícím prostorem s bohatou historií. Procházka tímto nádherným hřbitovem vás zavede ke hrobům slavných umělců, spisovatelů a politiků, kteří zanechali nezaměnitelnou stopu ve světové historii.

Mezi nejznámějšími je i hrob zpěváka a skladatele Jima Morrisona , legendy rockové hudby a frontmana skupiny The Doors. Jeho hrob navštěvují fanoušci z celého světa, aby vzdali hold jeho odkazu a hudbě. Père Lachaise je místem, kde se historie setkává s pietou a uměleckými díly, což ho činí jedinečným a poutavým místem pro každého návštěvníka.
eurovíkend v Římě

Řím: Antické památky, italská kuchyně a neopakovatelné dobrodružství ve městě plném příběhů

Řím, hlavní město Itálie, je jednou z nejstarších a nejvíce fascinujících metropolí na světě. Prozkoumejte tisíciletou historii , která se odráží v antických památkách. Navštivte Koloseum, Forum Romanum a Pantheon.

Řím je živoucím muzeem , které vás uchvátí svými uměleckými a architektonickými skvosty. Je to ale i ráj pro milovníky italské kuchyně , která se proslavila po celém světě.

Řím nabízí neopakovatelné dobrodružství. Každá budova, každá ulička a každé jídlo vypráví svůj vlastní příběh.
💡
Tip! Najděte si top cestovní pojištění do Itálie za skvělou cenu.

Eurovíkend v Římě: Prožijte chuťové dobrodružství v nejlepších pizzeriích města

  • Da Baffetto: Tato pizzerie je jednou z nejslavnějších v Římě a láká mnoho návštěvníků i místních. Jejich klasické pizzy jsou velmi oblíbené a chuťově výjimečné.
  • Pizzerie Bonci: Tato pizzerie je známá pro své originální a kreativní pizzy. Majitel Gabriele Bonci se specializuje na různé typy těst a neotřelé kombinace ingrediencí.
  • Emma Pizzeria: Pokud hledáte autentickou neapolskou pizzu, Emma Pizzeria je skvělou volbou. Nabízí široký výběr tradičních a vynikajících jídel s čerstvými a kvalitními surovinami.
eurovíkend v Berlíně

Berlín: Město kontrastů a nekonečné inspirace - objevte jeho pulzující duši a zažijte jedinečný eurovíkend

Berlín vás okouzlí svými kontrasty a neustálou inspirací. Jeho bohatá historie se odráží v památkách, jako je Braniborská brána, Berlínská zeď a Památník holokaustu.

Najdete zde živé a moderní čtvrti, kde se potkává umění, kultura a kreativita.
💡
Tip! Berlín čeká. Zajistěte si prvotřídní cestovní pojištění za bezkonkurenční cenu.

YAAM

Je kulturní centrum, které nabízí jedinečný pohled na africkou kulturu a umění. Toto místo je plné živé hudby, uměleckých výstav, trhů a kulturních akcí. Zastavte se zde a prožijte příjemně líné odpoledne v úplně jiném světě.

Kreuzberg

Tato bohémská čtvrť v Berlíně je úchvatným místem, které přitahuje umělce, kreativní duše a svobodomyslné jedince. Je jednou z nejznámějších a nejživějších bohémských čtvrtí v Berlíně. Tato multikulturní oblast je plná alternativního umění, barů, kaváren, vintage obchodů a malých galerií.

Procházka po jeho uličkách vás vtáhne do neustále se měnící atmosféry. Setkáte se s různými kulturami a inspirujícími lidmi.

Princessin Garden

Je dalším jedinečným a zajímavým místem v Berlíně. Jedná se o komunitní zahradu a urbanistický projekt nacházející se ve čtvrti Kreuzberg. Tento zelený ráj vznikl na opuštěném pozemku bývalého železničního nádraží a stal se místem setkávání. Je to opravdu krásné místo k relaxaci uprostřed rušného města.

Berghain

Slavný berlínský klub, o němž se tvrdí, že je jen pro vyvolené. Tento ikonický noční podnik se nachází ve čtvrti Friedrichshain a je známý svým jedinečným industriálním designem, nekompromisní hudbou a neuvěřitelnou atmosférou. Je považován za jeden z nejlepších techno klubů na světě a je oblíbeným cílem milovníků elektronické hudby.

Zůstává ale tajemným a uzavřeným místem pro ty, kteří nesplní subjektivní kritéria stanovená pro vstup.

Eurovíkendy vás naplní novými zážitky, vzpomínkami a inspirací pro další dobrodružství. Prolomte rutinu a vydejte se na nezapomenutelnou cestu, která završí vaše léto. Dopřejte si radost z objevování nových kultur a míst.

havarijní pojištění
Tip! Bojíte se létat nebo dáváte přednost jízdě autem? Před tím, než vyrazíte na svůj eurovíkend, ujistěte se, že je vaše auto řádně pojištěno. S naším srovnávačem havarijního pojištění najdete ideální krytí pro vaši cestu.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: