Hory v ČR sice nepatří k nejvyšším horám v Evropě, přesto na ně ale čeští a také zahraniční lyžaři nedají dopustit. Jen málokterá země nás v poměru na počet obyvatel ostatně může v počtu lyžařských středisek překonat.

Věděli jste, že máme napříč zemí více než 400 lyžařských sjezdovek. Jaké sjezdovky patří k těm nejlepším? Pojďme se na ně podívat.

1. Kam na hory v ČR? Co tahle špindlerovské sjezdovky?

Nejlepší a nejslavnější. Těmito slovy je možné představit krkonošský Špindlerův Mlýn, který se v anketách pravidelně objevuje jako nejlepší tuzemské lyžařské středisko. Špindlerův Mlýn se nachází zhruba dvě hodiny od Prahy a láká na 27 km sjezdových tratí, 6 lanových drah, 11 lyžařských vleků a tři snowparky.

💡
Tip! Od 28. 1 do 29. 1. 2023 proběhne slavný Audi FIS SKI WORLD CUP Špindlerův Mlýn.

2. Užijte si maximální komfort ve skiareálu Červená Voda

Sjezdovky spojené s dokonalým komfortem? Tak na ty se můžete těšit ve skiareálu Červená Voda, který se prezentuje jako horské středisko alpského typu. V tomto areálu na vás čekají dvě nejdelší sjezdovky v Orlických horách a taky nejmodernější čtyřsedačková lanovka s vyhřívanými sedačkami.

3. Moderní skiareál Klínovec

Skvělý lyžařský zážitek na vás čeká i ve skiareálu Klínovec charakteristickém 31,5 km sjezdovek, 11 vleky, 5 lanovkami, 5 dětskými pásy a parkováním zdarma. Skipas si můžete pořídit jednoduše online na stránkách areálu.

nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás
Tip! Ať už se chystáte na lyže, snowboard nebo běžky, nezapomeňte na cestovní pojištění. U nás na pár kliknutí pojistíte celou rodinu či skupinu přátel. Jednoduše online.

4. Špičkové lyžování na sjezdovkách ve Špičáku

V šumavském skiareálu Špičák si skvěle zalyžují dospělí i děti, nachází se zde devět hlavních sjezdovek a 6 modrých svahů je jako stvořených pro začínající lyžaře, na své si však díky černé sjezdovce, která v nejprudším místě dosahuje sklonu 45 stupňů, přijdou i pokročilí lyžaři.

5. Skiareál Čertova hora ocení lyžaři i milovníci horské turistiky

Také harrachovský skiareál Čertova hora potěší lyžaře všech úrovní. Vybírat tu můžete ze čtyř různě dlouhých a obtížných sjezdových tratí, a to od modré až po nejnáročnější černou.

6. Lyžování v blízkosti Prahy? Sjezdovky skiareálu Monínec

Pouhých 80 km od Prahy se nachází skiareál Monínec vyhledávaný pro svou rodinnou atmosféru. Pro lyžaře i snowboardisty je zde několik sjezdovek a komfort zajišťuje čtyřsedačková lanovka. Samozřejmostí je lyžařská škola.

7. Jedno z největších lyžařských středisek v Jeseníkách? Skiareál Karlov

Kam na hory v ČR, konkrétně na Moravě? Do skiareálu Karlov, který je oblíbeným lyžařském střediskem v Jeseníkách. Na jeden skipas tu na vás čeká až 12 km propojených sjezdovek všech obtížností.

8. Výhled na Sněžku slibuje skiareál Pec pod Sněžkou

Skiareál Pec pod Sněžkou je skvělým místem pro rodiny s dětmi i milovníky adrenalinu. Pyšní se totiž 14 kilometry sjezdovek všech obtížností a také tratí obřího slalomu nebo upravovaným funparkem.

9. Rodiny s dětmi ocení sjezdovky ve skiareálu Olešovice v Orlických horách

Hledáte pohodový rodinný lyžařský areál? V tom případě oceníte skiareál Olešovice v Orlických horách s velkým vybaveným dětským hřištěm a sjezdovkami vhodnými pro začátečníky i pokročilé.

10. Lyžařský areál Ramzová s nejdelší sjezdovkou v ČR

Chcete si české hory užít na maximum? V tom případě navštivte lyžařský areál Remzová, kde můžete své lyžařské dovednosti otestovat na nejdelší české sjezdovce s délkou 3.260 metrů.

kam na hory v ČR v zimě
Kam na hory v ČR v zimě? Inspirujte se našimi tipy.

Tipy na další skvělé sjezdovky v České republice

Rádi byste letos vyzkoušeli co nejvíce českých sjezdovek? Máme pro vás připraveno ještě dalších pět tipů na skiareály se sjezdovkami, které by rozhodně neměly uniknout vaší pozornosti:

11. Sjezdovky ve skiarálu Praděd, který je nejvýše položeným lyžařským střediskem v ČR.
12. Sjezdovky skiareálu Ostružná, které jsou ideální pro rodiny s dětmi.
13. Sjezdovky skiareálu Medvědín, kde se můžete těšit na nenáročnou modrou sjezdovku i dvě červené sjezdovky.
14. Sjezdovky skiareálu Malá Úpa, jež se nachází v blízkosti polských hranic.
15. Rozmanité sjezdovky skiareálu Karolinka v krásné krajině Valašska.

💡
Tip! Pozor na úrazy na sjezdovce. Pokud vyloženě vyhledáváte adrenalin a bavíte se při skocích na lyžích, vsaďte na pojištění extrémních sportů.

Hory v ČR nabízí nespočet možností, kde zúročit své lyžařské schopnosti nebo si zajezdit na snowboardu či si udělat výlet na běžkách. V Česku můžete otestovat více než 400 sjezdovek, vždy si však předem zjistěte, jestli jsou sjezdovky v provozu.