Přinášíme tipy na koseling, norský koncept pohodového života. Povíme vám, jak na norský styl bydlení a jak ve svém domově vytvořit vřelou a příjemnou atmosféru.

Co se vám vybaví, když se řekne Norsko? Možná jsou to majestátní fjordy, klidná příroda nebo útulné interiéry typických norských domů. Ať už si ale Norsko představujete jakkoli, můžete si kousek severského životního stylu přenést i do svého domova.

Norský styl bydlení a životní styl

Norský životní styl je založen na hlubokém propojení s přírodou. Tyto hodnoty se odrážejí ve všem. Od způsobu, jakým Norové zařizují své domovy, až po způsob, jakým tráví svůj volný čas. Norský styl bydlení se vyznačuje svou jednoduchostí, funkčností a čistými liniemi. Dominující jsou přírodní materiály. Velký důraz je kladen na světlo.

Chcete do svého domova vnést trochu norského stylu bydlení? Zde je několik tipů:

  • Funkčnost je klíčová – nezatěžujte své domy věcmi, které nemají jasný účel a využití. Dekorace vybírejte s citem a pamatujte, že méně je více.
  • Udržujte svůj domov čistý a uklizený.
  • Investujte do kvalitních a nadčasových kousků, které slouží svému účelu a vydrží vám dlouhou dobu.
pojištění domácnosti
Tip! Vyšperkovali jste si svůj domov k dokonalosti? Stálo vás to hodně úsilí a peněz? Myslete na pojištění domácnosti, které vás ochrání v případě krádeže, vandalismu a před živelnými událostmi. Srovnejte si pojištění jedním klikem.
skandinávský styl
Minimalismus, kvalitní přírodní materiály, důraz na funkčnost a pohodlí.

Norský styl bydlení se snoubí s přírodou

Trávíte hodně času v přírodě? Milujete čerstvý vzduch? Jezdíte na výlety a chodíte na pravidelné procházky? Chcete si kousek toho povznášejícího pocitu, který vám přináší pobyt v přírodě, přenést i do svého domova?

Udělejte si ze svého domova útulné útočiště, kde můžete relaxovat a načerpat nové síly. Zapalte svíčky, obklopte se květinami, zachumlejte se pod deku s dobrou knihou nebo si dejte relaxační koupel - cokoli, co vám navodí pocit pohody.

pojištění nemovitosti
Tip! Se zvelebováním domova se zvyšuje hodnota nemovitosti. Zjistěte si, zda nemáte podhodnocenou pojistku, nebo ji naopak nepřeplácíte.

Norský styl bydlení a koseling

Koseling (vyslovuje se koo-sel-lee), neboli "útulnost", je norský koncept životního stylu, který se zaměřuje na potěšení z jednoduchých každodenních okamžiků. Jde o vytvoření teplého a příjemného domácího prostředí, kde si můžete odpočinout a cítit se pohodlně.

Tip! Abyste dosáhli koseligu, nemusíte utrácet spoustu peněz ani mít přepychové věci – jde spíše o vytvoření prostoru, který odráží vaši osobnost a dělá vám radost.

💡
Domov je vaše oáza klidu a bezpečí. Norové nesledují módní trendy a nejnovější designové výstřelky. Soustředí se na to, aby jejich bydlení korespondovalo s jejich osobností, se zálibami a životním stylem.
skandinávský nábytek
Kde koupit skandinávský nábytek? Nejznámějším obchodem je např. Ikea.

5 tipů pro váš domov z Norska

  1. Přidejte útulné vrstvy: Přemýšlejte o přikrývkách, polštářích, přehozech a kobercích. Tyto předměty nejenže dodají vašemu prostoru vizuální zajímavost a texturu, ale také se díky nim budete cítit pohodlněji a příjemněji.
  2. Používejte teplé osvětlení: Svíčky, lampy a světelné řetězy jsou skvělými způsoby, jak ve svém domově vytvořit vřelou a příjemnou atmosféru. Okna nezatěžujte těžkými závěsy, ale pusťte do interiéru přirozené světlo.
  3. Vneste přírodu dovnitř: Začlenění rostlin nebo květin do výzdoby je skvělý způsob, jak vnést do interiéru trochu přírody a vytvořit klidný prostor. Dřevo, kámen či vlna jsou také dobrou volbou.
  4. Udržujte věci čisté a uklizené: Čistý a uspořádaný prostor bude vždy působit přívětivěji než prostor, který je přeplněný a chaotický.
  5. Volte světlé a neutrální barvy, zemité tóny a organické struktury. Vytvoříte tak klidnou a relaxační atmosféru.

Minimalistický čistý design a prvky inspirované přírodou jsou atributy, se kterými budete mít brzy útulný severský ráj i u vás doma. Klíčem k norskému stylu bydlení je vytvořit atmosféru, která působí teple, uklidňujícím a příjemným dojmem, a zároveň dbát na časovou udržitelnost a nadčasovost, pokud jde o nábytek, dekorace a materiály.