Čelní sklo je jednou z nejdůležitějších součástí vašeho vozu. Chrání vás před povětrnostními vlivy, hlukem a nebezpečnými předměty. Pokud se vám ale rozbije a nemáte sjednané pojištění čelního skla, může to znamenat nejen nepříjemnosti, ale i vysoké náklady na opravu nebo výměnu.

Proto je dobré mít kvalitní pojistku, která vám zajistí rychlé řešení problému. V tomto článku vám představíme 5 důvodů, proč si pojištění čelního skla sjednat.

 připojištění čelního skla
Pojištění čelního skla vám průvan v peněžence neudělá.

1. Pojištění čelního skla je levné

Pojištění čelního skla je jednou z nejlevnějších pojistek na trhu. Obvykle stojí jen několik stovek korun ročně a nabízí širokou škálu služeb a benefitů. Například pokud máte sjednané připojištění čelního skla, můžete si vybrat servisního partnera po celé České republice.

💡
V některých případech dostanete zdarma i náhradní vozidlo na dobu opravy. Podmínky pojišťoven se ale liší. Můžete si jejich nabídku nezávazně porovnat a uvidíte sami, co a za kolik nabízejí.
povinné ručení cena
Tip! Srovnejte si povinné ručení během chvilky. Zjistěte, kde ho mají nejlevnější, jaké asistenční služby zahrnuje a jaké možnosti připojištění nabízí.

2. Auto pojištění pro různé případy

Pojištění čelního skla neslouží jen pro situace, kdy vám rozbije sklo kamínek na dálnici. Pokrývá také další možné příčiny poškození, jako jsou vandalismus, krádež, živelné pohromy nebo dopravní nehody. Ať už se stane cokoliv, s pojištěním čelního skla budete mít klid.

 připojištění čelního skla na co se vztahuje
Výměna čelního skla v autorizovaném servisu vám ušetří nervy i čas.

3. Připojištění čelního skla šetří váš čas

Pokud se vám rozbije čelní sklo bez jeho připojištění, musíte hledat vhodný servis, domluvit se na termínu opravy a zaplatit za ni z vlastní kapsy. To může zabrat hodně vašeho cenného času a energie.

💡
S pojištěním čelního skla stačí zavolat na bezplatnou linku své pojišťovny a ona zařídí veškerou komunikaci se servisem i platbu za opravu.

4. Pojištěné čelní sklo pro vaši bezpečnost

Čelní sklo je důležitým prvkem vaší bezpečnosti za volantem. Pokud je poškozené nebo prasklé, může omezovat vaše zorné pole, odrážet sluneční světlo nebo oslňovat dešťovými kapkami . To může zvýšit riziko dopravních nehod.

rozbité čelní sklo
Rozbité čelní sklo od kamínku na silnici je velmi časté.

5. Pojištění čelního skla vám ušetří starosti

Mnoho lidí si myslí, že pokud jim rozbije sklo kamínek na dálnici, že "viníka" dohoní, zastaví, že se jim přizná a půjde to z jeho povinného ručení. Bohužel to takhle úplně nefunguje. Pokud neznáte SPZ vozidla, které vám poškodilo sklo, nemáte šanci ho vypátrat a požadovat od něj náhradu. A i kdyby se vám to podařilo, museli byste prokázat jeho vinu a čekat na vyřízení pojistné události.

S pojištěním čelního skla se nemusíte o nic starat. Stačí nahlásit škodu a vaše pojišťovna se postará o všechno.

Pojištění čelního skla je jednoduchý a efektivní způsob, jak ochránit svůj vůz a svou peněženku před nepředvídatelnými situacemi. Nabízí vám mnoho výhod za nízkou cenu a ulehčuje vám život.

Tip! Přečtěte si více článků z moto světa: