Vánoce jsou časem radosti a obdarovávání. Při výběru dárků pro své blízké byste měli myslet nejen na to, co je udělá šťastnými. Nezapomeňte také na to, jak vánoční dárky správně ochránit.

V dnešním článku se podíváme na různé typy dárků, které mohou být drahé nebo náchylné k riziku ztráty nebo poškození. Dozvíte se, proč jejich pojištění může být velmi rozumným krokem.

Praktické vánoční dárky: Kam uložit nové spotřebiče?

Spotřebiče do domácnosti jsou každoroční vánoční evergreen. Od nového kávovaru po chytré televize, tyto dárky nám zjednodušují život. Ale kam je nejlépe uložit? Ideální je, pokud pro ně máte místo a můžete je ihned začít využívat.

💡
Je dobré je minimálně otestovat, zda fungují správně. Případnou reklamaci není radno odkládat.

Menší spotřebiče můžete uložit např. v kuchyni či v koupelně do šuplíků či skříněk.

Proč se nerozloučit se starým vysavačem, skomírající pračkou či problikávajícím monitorem a nezačít si užívat radost z nového? Původní staré věci můžete prodat nebo darovat potřebným.

Elektronika dnes může stát jmění: Na jaké nečekané události je možné ji pojistit?

S technologickým pokrokem jsou elektronické dárky čím dál dražší. Chytré telefony, notebooky, tablety a další elektronika mohou stát nemalé částky. Je proto moudré je pojistit. Existují pojistky, které pokrývají tyto nečekané události (krádež, poškození vodou, pád, zničení) a mohou vám ušetřit velké finanční starosti.

pojisteni bytu
Tip! Pořídili jste si na Vánoce dražší spotřebiče, elektroniku nebo dokonce nové auto? Zkontrolujte si pojištění bytu či domu, zda stále odpovídá skutečnosti, a vaše pojistka není podpojištěná.
vánoční dárky pro děti

Vánoční dárky pro děti? Nezapomeňte na úložné prostory na hračky!

Vánoční čas děti milují. Hračky jsou často na vrcholu jejich seznamu přání. Pokud chystáte vánoční dárek pro malého člena rodiny, měli byste také myslet na to, kde budete tyto hračky skladovat.

Nová autodráha, stan s tunelem, domeček pro panenky: to vše zabere spoustu místa v rozloženém stavu. Je ale dobré myslet i na to, kam je uschováte složené. Máte dostatek boxů a polic?

Můžete se na vánoční nadílku nachystat už dříve tak, že s dětmi proberete hračky, se kterými si už nehrají. Odneste je třeba na vánoční sbírku pro děti maminek samoživitelek. Uděláte dobrý skutek, místo pro nové hračky a ještě ukážete dětem, jak funguje charita a proč je dobré se jí věnovat.

Ježíšek byl štědrý? Proč se vyplatí pojistit drahé šperky či hodinky?

Pokud plánujete darovat drahý šperk nebo hodinky, mějte na paměti, že tyto cennosti by mohly být cílem zlodějů. Zvažte tedy i pojištění, které cennosti ochrání. V případě krádeže, poškození nebo ztráty to vaši blízcí zajisté ocení. To vám umožní darovat krásné šperky nebo drahé hodinky s klidným srdcem, aniž byste se museli obávat o jejich bezpečnost.

Pokud drahý dárek dostanete vy sami a pojištění nebude jeho součástí, tak se určitě po nějakém sami poohlédněte.
drahé vánoční dárky do bankovní schránky

Dostali jste k vánocům vysněný nový vůz? Nezapomeňte na povinné ručení a havarijní pojištění!

Vánoce jsou obdobím, kdy se lidé často obdarovávají velkými hodnotnými dary. Jedním z největších dárků, které můžete dostat, je nový automobil. Pokud jste šťastným majitelem nového vozu, nezapomeňte na dvě důležité věci: povinné ručení a havarijní pojištění.

Tyto pojistky vás ochrání před finančními ztrátami v případě nehody. Zejména teď v zimním období nebude nic riskovat a budete pojištěni pro případnou nepříjemnou událost.
havarijní pojištění
Tip! Na silnici vás může překvapit ledacos. Dopravní nehody jsou časté a škody na autě značné. Zkuste si spočítat, na kolik by vás vyšlo havarijní pojištění.

Uložení drahých předmětů do bezpečnostní schránky v bance

Pokud vlastníte cenné klenoty, umělecká díla nebo důležité dokumenty, zvažte jejich uložení do bezpečnostní schránky v bance. Může to být velmi rozumné opatření. Tyto bezpečnostní schránky chrání vaše cennosti před riziky, jako je krádež nebo požár.

Jak funguje bezpečnostní schránka?

Bezpečnostní schránky jsou zabezpečené úložné prostředky, které poskytují vysokou úroveň ochrany pro cenné předměty a dokumenty. Tyto schránky jsou umístěny v bance a jsou zajištěny proti různým rizikům, jako je krádež, požár nebo povodně.

Majitelé schránek mají přístup pouze s klíčem a často také kódem nebo identifikační kartou, což zajišťuje maximální bezpečnost.

Uložení cenností do bezpečnostní schránky v bance je spolehlivým způsobem, jak chránit své drahé předměty před nepředvídanými událostmi.

Doktor na telefonu: Lékařská péče s AXA Assistance | Klik.cz
Doktor na telefonu” je unikátní služba, která umožňuje pojištěným konzultovat svůj zdravotní stav s českým lékařem, a to telefonicky nebo online.

Jak zajistit dovolenou jako dárek a co s tím souvisí?

Pokud dostanete jako vánoční dárek dovolenou, pamatujte na to, že cestování může být spojeno s různými riziky, jako jsou zrušené lety nebo ztráta zavazadel. Je důležité zjistit, zda je dovolená již nějakým způsobem pojištěna, a případně zakoupit cestovní pojištění, které pokryje případné nečekané události.

Vánoční dárky jsou způsobem, jak vyjádřit lásku a péči svým blízkým. Měli byste také myslet na jejich případné zabezpečení. Pojištění dárků, ať už se jedná o drahé šperky, elektroniku, vozidla nebo cesty, může poskytnout klidné svátky a zabezpečit vašim blízkým bezstarostné užívání vámi vybraného dárku.

Tip! Přečtěte si více článků o domácnosti: