Chcete se ztratit v karibském ráji Dominikánské republiky a zapomenout na starosti všedního dne? Objevte nádherné pláže, vodopády, koloniální architekturu a divokou přírodu.

Užívejte si sluneční paprsky na bílých písečných plážích, potápějte se do tyrkysově modrého moře a prozkoumejte malebné vesnice plné živé kultury a tradic. Vydejte se kajakem na dobrodružný výlet a poznejte bohatou faunu a flóru v národních parcích.

Dovolená v Dominikánské republice vám přinese nezapomenutelné zážitky.

Dominikánská republika: Vítejte v karibském ráji!

Dominikánská republika je skutečným karibským rájem plným nádherných pláží, tropické přírody a bohatého kulturního dědictví. Je zde několik věcí, které stojí za to vidět během dovolené:

Nádherné pláže

Dominikánská republika je proslulá svými nádhernými plážemi s bílým pískem a tyrkysově modrým mořem. Oblíbené destinace jsou:

  • Punta Cana,
  • Bavaro Beach,
  • Juanillo Beach,
  • Playa Rincon,
  • a mnoho dalších.

Můžete se opalovat, relaxovat, plavat, potápět se nebo si vyzkoušet různé vodní sporty, jako například šnorchlování či potápění.

Koloniální Santo Domingo

Navštivte hlavní město Santo Domingo a procházejte se jeho malebnými uličkami. Najdete zde koloniální čtvrť Zona Colonial, která je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO. Obdivujte historické budovy, nádherné kostely a navštivte například Alcázar de Colón, bývalou rezidenci Kryštofa Kolumba.

Národní parky a přírodní rezervace

Dominikánská republika nabízí nádhernou přírodní scenérii a mnoho chráněných oblastí. Navštivte národní park Los Haitises, kde se nacházejí vysoké vápencové hory, jeskyně a mangrovníky. Dalšími zajímavými místy jsou například národní parky El Choco a Jaragua.

Vodopády

Dominikánská republika je domovem mnoha malebných vodopádů. Můžete navštívit například vodopády Salto de Limón poblíž Samaná nebo Jarabacoa Waterfalls.

nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás
Tip! Dominikánská republika je úžasná destinace, ale jak víme, na cestách se může stát cokoli. Třeba si přivodíte úraz nebo ztratíte zavazadla. S naším srovnávačem cestovního pojištění můžete najít nejlepší variantu, které pokryje tyto nepříjemnosti. Takže si můžete užívat dovolenou bez stresu.

Aktivní dovolená v Dominikánské republice

Golfová hřiště

Pro golfisty je Dominikánská republika hotovým rájem. Najdete zde několik světově proslulých golfových hřišť, která nabízejí krásné výhledy na oceán a tropickou krajinu.

💡
Mezi nejznámější patří Punta Espada Golf Course a Teeth of the Dog Golf Course.

Kajak a rafting

Pokud máte rádi dobrodružství, můžete se vydat na kajak nebo rafting na řece Yaque del Norte. Tato řeka nabízí zajímavé možnosti pro vodní sporty a zároveň si můžete vychutnat krásné scenérie.

pláž Dominikánská republika

Dominikánská republika: Kdy jet na dovolenou?

V Dominikánské republice převládá tropické podnebí, což znamená teplé a vlhké počasí po většinu roku. Nicméně, existuje rozdíl mezi obdobím dešťů a obdobím sucha.

Období dešťů

Trvá obvykle od května do října, přičemž srpen a září jsou nejdeštivější měsíce. Během tohoto období může být vlhkost vysoká a jsou pravděpodobné krátkodobé deště a bouřky. I když dešťové období může omezit některé venkovní aktivity, stále existuje mnoho věcí, které si můžete užít, jako je například prohlídka koloniálního Santo Dominga, návštěva muzeí nebo relaxace v resortech, které nabízejí vnitřní aktivity.

Období sucha

Trvá od listopadu do dubna a je nejvhodnější pro návštěvu Dominikánské republiky. Teploty jsou příjemné a pohybují se kolem 25-30 °C. Moře je teplé a ideální pro plavání a vodní sporty.

Toto období je nejvíce turisticky vyhledávané. Počítejte tedy s větší koncentrací turistů.

Gurmánské zážitky v Dominikánské republice

Dominikánská kuchyně je plná chutí, výrazných koření a zajímavých kombinací. Je zde několik tradičních jídel a specialit, které byste měli ochutnat během návštěvy Dominikánské republiky:

La Bandera: Toto je nejtypičtější dominikánské jídlo, které se skládá z rýže, fazolí a masa. Běžně se podává s kuřecím, hovězím nebo vepřovým masem, doplněným salátem nebo pečeným banánem.

Mangu: Jedná se o národní pokrm Dominikánské republiky. Mangu je připravováno ze zelených banánů, které jsou vařené a následně rozmačkané s máslem nebo olejem. Podává se s cibulí a salámem nebo sýrem.

Sancocho: Tento hustý a sytý polévkový pokrm je v Dominikánské republice velmi oblíbený. Je připravován z různých druhů masa (např. hovězího, vepřového, kuřecího), zeleniny a bylinek. Podává se většinou s rýží.

Tostones: Jsou smažené plátky zelených banánů. Obvykle se podávají jako příloha nebo jako chuťovka a často se doplňují omáčkami nebo pikantními dipy.

Tyto pokrmy představují jen malou ukázku z bohaté dominikánské kuchyně.
životní pojištění
Tip! Nikdy nevíte, co vás může potkat, a proto je lepší být připraven na všechny možné situace. Životní pojištění vám zajistí finanční pomoc v případě vážné nemoci, úrazu, invalidity nebo smrti. Spočítejte si, na kolik by vás vyšlo.

A jací jsou místní lidé? Jakou mají povahu?

Jsou známí svou přívětivostí, pohostinností a radostí ze života.

  • Dominikánci jsou obvykle přátelští a vstřícní k návštěvníkům. Jsou ochotni pomoci a sdílet svou kulturu s ostatními. Mají vřelou a vášnivou povahu.
  • Rádi se smějí, tančí a zpívají. Hudba a tanec jsou důležitou součástí jejich každodenního života.
  • Kladou velký důraz na rodinu a společenské vztahy. Rodina je často středem jejich života a důležitým zdrojem podpory a příslušnosti.
  • Většina Dominikánců je hluboce věřících a katolického vyznání. Náboženství hraje v jejich každodenním životě významnou roli a náboženské svátky jsou slaveny s velkou pompou a radostí.

Dominikánská republika nejenže nabízí úchvatné přírodní krásy a dechberoucí slunečné pláže. Potěší vás také bohatou a chutnou kuchyní. Ochutnávání tradičních dominikánských jídel je neodmyslitelnou součástí cestování a objevování této karibské destinace. Lidé Dominikánské republiky jsou základem bohaté a pestré kultury této země. Jejich přívětivost a radost ze života přispívají k jedinečnému zážitku při návštěvě tohoto krásného karibského ráje.

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: