Patříte k milovníkům zimy a zimních sportů a zároveň nedáte dopustit na adrenalinové aktivity? Jaký snowpark letos navštívit? Máme pro vás hned 12 tipů, které jsou spojeny s horami zábavy.

Vaší pozornosti by rozhodně neměly uniknout české snowparky, které bývají součástí oblíbených lyžařských středisek.

1. Snowpark Horní Mísečky – Špindlerův Mlýn

Jedním z oblíbených snowparků ve Špindlerově mlýně je Burton snowpark situovaný v areálu Horní Mísečky. Tento snowpark je obsluhovaný samostatným lyžařským vlekem a potěší začátečníky i pokročilé freestylové nadšence. Těšit se tu můžete na několik pevných překážek i skoků. Kromě tohoto snowparku ve Špindlerově Mlýně najdete i:

  • Snowpark Funtrack Hromovka
  • BUFF snowpark

2. Snowpark Pec pod Sněžkou

Na sjezdovce Javor se nachází snowpark, který je považovaný za jeden z nejlepších snowparků v České republice. Tomu nahrává i skutečnost, že se zde pravidelně konají Mistrovství ve snowboardingu a freeskiingu.

Tip! Jste milovníci adrenalinu? Čtěte náš článek: Pojištění extrémních sportů – užijte si aktivní dovolenou bez rizika

3. Snowpark Kouty nad Desnou

Největšímu skiareálu na Moravě, kterým je skiareál Kouty nad Desnou, samozřejmě nemůže chybět snowpark. Čím se pyšní? Délkou 410 metrů a překážkami různého stupně obtížnosti, včetně bedýnky, trubky, překážky ze dřeva a řady dalších.

nejlepší cestovní pojištění na míru přímo pro vás
Tip! Ať už se chystáte na lyže, snowboard nebo běžky, nezapomeňte na cestovní pojištění na hory. U nás na pár kliknutí pojistíte celou rodinu či skupinu přátel. 

4. Snowpark Mladé Buky

Malá bedna, velká bedna, malé zábradlí, duha. To jsou některé překážky, jež na vás čekají ve snowparku, který je součástí lyžařského areálu Mladé Buky. Na sjezdovce o délce 500 metrů najdete hned osm překážek.

5. Snowpark Paprsek

Nejdelší a největší snowpark na Moravě? Tímto titulem se může pochlubit snowpark Paprsek, jenž se nachází v Rychlebských horách a je dokonalým místem pro ty, kterým srdce bije pro adrenalin, ať už se jedná o začátečníky nebo pokročilé.

6. Snowpark Klínovec

Skiareál Klínovec je nejnovějším a nejmodernějším lyžařským střediskem v Krušných horách, jehož nedílnou součástí je i snowpark s perfektně udržovanými překážkami a skoky až o velikosti 10 metrů.

7. Snowpark Dolní Morava

Součástí oblíbeného skiareálu Dolní Morava je kromě fun trailu a crossové tratě i snowpark, který se nachází v pravé části sjezdovky Ondráš a přináší řadu překážek i skoků různých velikostí vhodných pro začátečníky i pokročilé.

8. Červenohorské sedlo

Ve skiareálu Červenohorské sedlo najdete nejen osm vleků, ale také snowpark s celou řadou překážek, včetně několika skoků.

9. Snowpark České Petrovice

Také sport areál České Petrovice vás potěší upravovaným snowparkem s vlastním vlekem a zasněžováním. Najdete tu skoky, zábradlí, bedny, butter box, corner i ostatní překážky. Zapůjčit si tu můžete i freestyle lyže nebo snowboard.

10. Snowpark Klíny

Učiněným rájem pro snowboardisty a freeridery, kteří nedají dopustit na skoky a jízdu na různých atrakcích, je snowpark Klíny, jež je součástí sport areálu Klíny. Snowpark je vybavený technickým zasněžováním a osvětlením.

11. Snowpark Deštné v Orlických horách

Součástí skiareálu Deštné v Orlických horách je oblíbený snowpark, který je opět vybavený skoky a nejrůznějšími překážkami, jež nenechají milovníky adrenalinu chladnými.

12. FunPark Rokytnice nad Jizerou

Původní snowpark v lyžařském areálu Horní Domky nahradil Roky FunPark Rokytnice nad Jizerou. Tento FunPark je určený zejména dětským lyžařům. Děti se zde můžou těšit na kouzelné interaktivní prvky, ke kterým patří například Čarovný les s pohádkovými bytostmi. Pro větší děti je určena dráha se skokánky a vlnkami a také přes sedm metrů dlouhý tunel.

Chcete si užít skvělou adrenalinovou zábavu na sněhu? Odpovědí na vaše přání jsou snowparky, kterých je u nás hned několik. Už jste některý výše uvedený snowpark navštívili? Anebo se teprve na návštěvu jednoho z oblíbených českých snowparků chystáte?

Tip! Přečtěte si více cestovatelských článků: