Zatímco dříve se na benzínové pumpy jezdilo pouze natankovat, případně si dát kávu s sebou, dnes je zastavení na některých z nich opravdovým zážitkem. Jaká benzínová pumpa v České republice rozhodně stojí za návštěvu a jak najít nejbližší čerpací stanici?

Nejoblíbenější sítě benzínových pump v Česku

Přemýšleli jste někdy nad tím, u jakých benzínových pump zastavují Češi nejčastěji? Na prvním místě se umístila Benzina (Orlen), na které pravidelně tankuje 10 % Čechů a alespoň občas se na ní zastaví 18 % lidí. Oblibě se u nás těší také benzínové pumpy Shell, MOL, OMV, Čepro (EuroOil) nebo Tank ONO.

Čerpací stanice pro elektromobily a auta na vodík

Když se řekne mobilita a udržitelnost, řadu z nás jako první napadnou elektromobily a automobily na vodík, které se těší čím dál tím větší oblibě u nás i za hranicemi.

povinné ručení cena
Tip! Srovnejte si ceny povinného ručení během chvilky a zbytečně nepřeplácejte na pojistném. Zdarma, nezávazně, online.

Na tento trend reagovaly i některé z největších sítí benzinových pump, které nabízejí pro elektomobilisty dobíjecí stanice.

💡
Čerpací stanice nezapomínají ani na majitele aut na vodík. Už nyní mají k dispozici několik vodíkových čerpacích stanic. Do roku 2025 by u nás mělo fungovat 12 vodíkových stanic a o pět let později by jich mělo být 40.
benzínová pumpa a elektromobilita

Které benzínové pumpy stojí za návštěvu?

Některé čerpací stanice se pyšní nízkými cenami pohonných hmot, jiné prémiovými službami nebo originálním designem. Přinášíme vám tipy na benzínky, na kterých je radost zastavit.

GO tank v Praze

Je možné v Praze výhodně natankovat? Rozhodně ano, a to díky samoobslužné čerpací stanici GO tank, která se nachází kousek od letiště Václava Havla.

Eurobit v Hradci Králové

Součástí stanice Eurobit, kterou najdete v Hradci Králové, je restaurace v americkém stylu EB Diners spojená s lahodnými hamburgery, steaky nebo grilovanými žebry. Na Googlu má tato restaurace přes 4.000 recenzí a skvělé hodnocení 4,6 hvězdiček z 5.

Klik.cz představuje televizní kampaň pro rok 2024 | Klik.cz
Agenta s povolením srovnávat jistě znáte. I v roce 2024 si srovnávač Klik.cz připravil novou reklamu, která má formu zpravodajského vstupu.

OMV v Mikulášově

Skvěle se najíte také na čerpací stanici Mikulášov, která je spojená s vyhlášenou restaurací. Výhodou této benzínky je i obrovské parkoviště pro náklaďáky a autobusy.

Petronal v Uhříněvsi

Další pražskou čerpací stanicí, jež stojí za pozornost, je čerpací stanice Petronal, která je výjimečná svým vzhledem charakteristickým ostře řezanými geometrickými tvary.

samoobslužná benzínka

Samoobslužné benzínové pumpy

Patříte k těm, kteří se nechtějí na benzínové pumpě příliš dlouho zdržovat a chcete co nejrychleji natankovat, zaplatit a jet? Pak pro vás budou těmi pravými samoobslužné čerpací stanice. Jak už z jejich názvu vyplývá, jedná se o stanice bez jakékoliv obsluhy.

Takzvané tankomaty slibují úsporu času a mnohdy i financí a jsou dostupné 24 hodin denně 7 dní v týdnu.

Nejbližší benzínová pumpa: Jak ji najít?

Jedete na rezervu a potřebujete co nejdříve natankovat? Možností, jak najít nejbližší benzínovou pumpu, existuje hned několik:

Mapy.cz

Nejbližší čerpací stanici vám dokáže vyhledat oblíbená aplikace Mapy.cz od Seznamu. Tato aplikace umí také čerpací stanice v nejbližším okolí ve výsledcích seřadit podle cen.

Google Mapy

Nejbližší benzínku dokážou samozřejmě najít i Google Mapy. Ty jsou navíc schopné naplánovat co nejekologičtější trasu, díky které ušetříte palivo.

Nezapomeňte na pojištění půjčení auta v zahraničí | Klik.cz
Půjčení auta v zahraničí má různé výhody. Zkrátí se přejezdy, vyhneme se plánování hromadné dopravy a užíváme si cestování v klimatizovaném voze.

Také navigace Waze umí najít nejbližší benzínku. Zobrazuje i aktuální nabídku čerpacích stanic.

Aplikace Pumpdroid

Aplikace Pumpdroid přináší řadu praktických informací pro motoristy, mezi které patří například právě vyhledání nejbližších čerpacích stanic, a to včetně jejich aktuálních cen. Tato aplikace je dostupná pro majitele zařízení s operačním systémem Android.

Aplikace iPumpuj

Obdobou aplikace Pumpdroid určenou pro majitele zařízení iOS je aplikace iPumpuj, ve které si můžete seřadit benzínové pumpy dle vzdálenosti i cen.

Benzínové pumpy v České republice následující nejnovější trendy a reagují na přání zákazníků. Některé z nich jsou proto spojeny například s dobíjecími stanicemi pro elektromobily nebo třeba restauracemi (např. benzínová pumpa Eurobit v Hradci Králové), ve kterých se královsky najíte.

Tip! Přečtěte si více článků z moto světa: